Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ptr. care imprumutatorul doreste un sechestru sau o ipoteca.
Partile nu doresc autentificarea contractului la notar. Daca inscrisul care constata valoare imprumutata este unul sub semnatura privata, cum procedeaza partile pentru constituirea unei ipoteci sau luarea unui sechestru pe imobilul cu care s-a garantat acest imprumut?
Taxele se calculeaza in functie de valoarea imprumutului. Fiecare notar are o grila din care si-a ales niste tarife, deci la intrebarea dvs. poate sa va raspunda un notar.
Ok, dar..in baza unui contract de imprumut de bani sub semnatura privata, (fara garantie...fara ipoteca), pot cere in instanta instituirea unui sechestru asigurator pe imobilul imprumutatorului?
Codul de proc. civ. nu prevede daca titlul in baza caruia se instituie sechestrul trebuie sa fie autentic.
De altfel, si fara titlu, dar cu depunerea unei garantii, se poate institui sechestru asigurator, dar nu stiu cum o sa va ajute acest lucru, pt ca:
contractul de imprumut sub semnatura privata nu este titlu executoriu, doar cel autentic este. Deci va trebui sa investiti instanta cu o cerere pe care daca o admite, veti putea investi cu formula executorie o hotarare jud. def. si irevoc. Dar daca nu o admite?
Or, contractul autentic e titlu executoriu, si cu el mergeti direct la executor.
Imprumut neachitat
nanmarius
Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca ... (vezi toată discuția)