avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut bani cu garantie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut bani cu garantie imobil

Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca contractul ca sa fie valabil? In cazul nerespectarii clauzei cum se procedeaza? Pe langa multiplu exemplar si pagini numerotate stiu ca inainte de a semna neaparat trebuie scris BUN SI APROBAT si suma sa fie trecuta si in litere. Este nevoie si de martori? Este legal contactul fara notariat si ce perioada este legala pentru un imprumut intre persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: iulia9 , utilizator 13:18, 13 Aprilie 2011
Este legal, daca este fara dobanda. Termenul este la latitudinea partilor, ceea ce trebuie sa stiti este ca in cazul in care nu va returneaza banii la scadenta, aveti termen 3 ani de la acea data sa il executati, ulterior acest drept se prescrie.
Daca suma imprumutata este mai mica decat valoarea imobilului in caz de neplata se poate executa? la judecatorie ?
Am imprumutat si eu 1000 de euro unei "prietene" cu contract de imprumut facut la notar cu garantie asupra tuturor bunurilor mobile si imobile si acum nu are de unde sa-i dea inapoi.A trecut deja termenul de restituire cu 2 luni,m-a rugat sa o mai pasuiesc dar tot nu are de unde !Mentionez si ca apartamentul unde sta nu este doar pe numele ei ci si a inca 2 frati!Ce e de facut?Am inteles ca trebuie sa fac o notificare!Am si un model,as putea sa o fac si singura!Intrebare :unde trebuie sa o duc?Ma pot descurca in acest caz fara un avocat?
Nu stie nimeni sa-mi raspunda?Va rog frumos sa ma ajutati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot fi notate in cf contractele de imprumut intre ... stroia_dumitru stroia_dumitru Buna ziua, Pot fi notate in CF contractele de imprumut intre persoane fizice ? Precizez ca in contract nu se va mentiona nimic de vreun grad de ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)