avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz ilegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz ilegal

In data de 09.05.2009 mi s-a acordat un preaviz , art. 65, 1, preaviz semnat de o persoana care nu avea nicio calitate in firma , nu avea hotarare AGA sa o faca. Preavizul a expirat in 09.06.2009 si inca nu mi-au desfacut contractul, nu au depus decizia nici la ITM, nu mi-au trimis-o nici mie. Am plecat de pe functie de Director Executiv dintr-o firma de dezvoltare imobiliara. Intrebarile ar fi:
1. Am dreptul la salarii compensatorii ( nu am CCM la nivel de unitate)?
2. Ce pot obtine de la ei in acest moment, cand nu au desfacut CIM?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: diabia , utilizator 14:13, 27 August 2009
1. Cum ati plecat daca nu v-a comunicat decizia?
2. Cum de nu lucrati inca la acea firma, atata vreme cat aveti CIM in vigoare?
3. In aceste conditii nu puteti avea nicio pretentie de la societate, pentru ca sunteti in culpa.
1. Daca preavizul este semnat de alta persoana decat administratorul firmei nu este neaparat o ilegalitate daca are stampila unitatii. Poate persoana respectiva a fost imputernicita sa semneze asa ceva.
2. A trecut cam mult timp din iunie pana acum. Decizia de concediere trebuia intocmita cel mai tarziu in ziua urmatoare expirarii preavizului. In perioada preavizului aveati timp sa discutati cu angajatorul referitor la perfectarea actelor de lichidare.
3. Luati legatura cu angajatorul (cu inspectorul de resurse umane sau cu administratorul firmei) si intrebati unde este decizia. Puteti sa le expediati si o scrisoare, prin posta cu confirmare de primire, in care sa le solicitati decizia, spunandu-le ca, in caz contrar, veti apela la instanta de judecata.
4. Mergeti si la ITM, inca o data, poate il convige pe angajator sa elibereze si sa inregistreze decizia de concediere.
Daca dupa toate acestea nu se rezolva puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
5. Pentru a solicita salarii compensatorii trebuie sa intrati in posesia deciziei de concediere, altfel nu stiti daca ati fost sau nu concediata.
Gabescu, firma nu mai are sediu, sediul social declarat si regasit in certificatul constatator este demult al altcuiva. O firma italiana, administrator italian, ce sa mai spun... dezordine maxima.
Persoana care semneaza ceva din partea unei soceitati trebuie sa fie mandatata sa faca asta. Nu avea nicio hotarare AGA, nimic. Am vorbit acum cu ei si am solicitat:
1. achitarea salariilor la zi, nu e vina mea ca apar inca angajata.
2.Acordarea unui preaviz cu incepere de maine , preaviz de 30 zile lucratoare.
3. Un salariu compensatoriu.

In tot acest timp de 2 luni, am vorbit de nenumarate ori cu ei, am si colaborat pe alte planuri dar mereu imi spuneau minciuni. Va dati seama ca administratorul firmei a declarat la ORC ca e cunoscator al limbii romane si habar nu are. Nu am cum sa astept respectarea legilor noastre.

Plus, firma are debite foarte multe, si-a inghetat activitatea pt a nu face profit. Asociatii au deschis o alta firma cu obiect similar si traiesc bine in Romania.
daca este un SRL nu exista AGA din cate stiu eu...
Firma are un sediu declarat, nu va afecteaza pe dvs daca ei nu mai stau acolo..
este inregistrata la RC si la Finante? deci exista!

daca nu ati fost prezenta la munca, pe ca baza sa va plateasaca???
preavizul legal la concediere este de 20 de zile lucratoare , nu de 30...

daca mergeti tot pe vorbe, tot vorbe o sa primiti

Sa inteleg mai bine, doriti sa va clarificati situatia contractuala sau doriti sa santajati angajatorul solicitand chiar si bani necuveniti B-)

Se pare ca va scapa ceva. E posibil sa vina oricine din afara firmei, prietenul patronului, sa0mi acorde preaviz???????? Bineinteles ca e nevoie de hotarare AGA. Eu mi-am pierdut dreptul la somaj si dvs ma intrebati ce vreau????
Sediul din Actele constitutive nu mai este demult. Actele si arhiva sunt intr-o alta locatie, sediul unei alte firme deschise de patroni.
Preavizul pt functie de conducere este de 30 zile lucratoare, cel putin al meu.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)