avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii / ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii / ajutor somaj

Buna seara,

Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o compensatie de 5.079 lei brut.

In aceste conditii, mai am dreptul la indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 20 Februarie 2012
1. Aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Nu cunosc despre ce este vorba in art.19,25 din CCM al unitatii dvs.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos!
Buna seara

Tin neaparat sa va multumesc din suflet,deoarece datorita dumneavoastra ,pentru sfaturile si indrumarile date nu am cedat si o mare parte din drepturi le-am capatat.
Am reusit sa depun actele pentru indemnizatia de somaj chiar in ultima zi,deoarece m-a dat de 3 ori inapoi cu adeverinta ca nu era bine calculata.
Acum am o intrebare legata de preaviz;Mai pot lua banii pe preaviz daca acesta nu a fost efectuat si somajul il iau cu data de 08.10.2009?
Pe decizie mi-a specificat si zilele de preaviz dar incetarea CM a fost facuta cu data mentionata mai sus.Am reusit sa depun dosarul dar drepturile banesti inca nu am primit nimic.
Am inteles ca nu mai pot lua banii pe preaviz ,daca am somajul cu data aceasta.Este adevarat?

Va multumesc din nou.
1. Nu stiu de ce ziceti ca nu ati efectuat preavizul. Acesta se efectueaza inainte de concediere si se plateste ca orice salariu.
2. Nu e nici o legatura intre indemnizatia de somaj si banii pe perioada de preaviz.
Da Domnule Valeriu,stiam si eu ca acesta se efectueaza inainte de concediere,dar angajatorul nu a fost de acord sa ma prezint la munca pe perioada preavizului,iar cand am mers la ITM marti sa ma interesez de CM o aveam inchisa cu data de 08.10.2009,nu am stiut ca imi inchisese deja CM.
Binenteles ca nu a respectat perioada de preaviz care ar fi trebuit sa fie pana pe data de 27.10.2009.
Deci daca nu am incasat banii pe preaviz sau salariul compensatoriu atunci in perioada de preaviz,acum fiind deja concediata nu ii mai pot lua?
Asa am inteles de la cei de la somaj ,ca odata ce nu mi sa acordat perioada de preaviz nu imi mai pot lua banii daca iau indemnizatia de somaj de la data incetarii CM.
Si ca nu pot lua nici salariul compensatoriu daca nu este stipulat in CCM.
Chiar nu mai inteleg nimic #-o.

Alte discuții în legătură

Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)