avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters101377

Activitate ContSters101377

Răspuns la discuția certificat medico-legal
pt restul intrebarilor aveti cumva vreun raspuns?
multumesc
Răspuns la discuția certificat medico-legal
da, asa este, stiam si noi ca pietonul este responsabil, dar sotul meu este din oradea, iar accidentul a avut loc in bucuresti. noi ne-am gandit, pe de o parte, sa acceptam sa ne impacam cu victima, doar pe motivul ca procesul va putea dura destul de mult, plus drumuri la buc, avocat si alte cheltuieli care cred ca ar depasi cu mult suma de impacare.
masina avea rca, am vorbit acolo si au spus ca ei vor acoperi cheltuielie de spitalizare, nu stiu daca intra si cheltuielile pt un avocat in caz de proces.
certificatul medico-legal in cazuri de vatamare corporala se elibereaza doar daca victima il cere sau automat se trimite la dosar?
se poate face o imputernicire pt ca acea pers sa scoata dovada de prelungire a circulatiei?
daca are loc o impacare, cine va plati spitalizarea victimei?
Multumesc si sper sa primesc raspunsuri
Răspuns la discuția certificat medico-legal
nu s-a facut inca plangerea, partea vatamata a fost operata si a iesit din spital, acestea durand 2 sapt. intre timp au vb la tel , iar victima i-a cerut 20 de mil impacare.
accidentul a fost in felul urmator: sotul meu a lovit un pieton care nu se afla pe trecere. sotul a vrut sa vireze stanga, deci tocmai pornea de pe loc, iar pietonul trecuse deja 2 benzi, mai avea una de trecut, a treia, pe care era sotul meu, si a avut loc ciocnirea.
deci plangere inca nu este, din cate stim noi
in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare scoaterea certificatului medico-legal care depaseste 60 de zile, ce se intampla?
sau daca se realizeaza impacarea, victima nu scoate certificatul medico legal, partile se impaca, dar acesta depaseste 60 de zile, mai intra automat in caz penal?
sotul meu a fost incadrat la art. 108 alin.1 + art. 111/4+ art.167
are sanse sa se solutioneze ca fiind culpa comuna?
si cum s-a solutionat pana la urma? ati platit cheltuielile de spitalizare?carnetul vi l-au inapoiat?
Cred ca datorita nr. mare de zile de spitalizare veti incepe procesul. am citit ca daca depaseste 60 de zile, atunci automat intra in penal.
Si voua numai bine!

Totusi, zilele de spitalizare sunt sau nu platite de RCA?
Se poate face imputernicire pt ca acea persoana sa se prezinte la politie pt prelungirea dovezii de circulatie???
Sotul meu a fost implicat intr-un accident cu vatamare corporala.
A vrut sa vireze stanga, pe linie continua, iar un pieton a vrut sa traverseze strada si l-a acrosat cu partea stanga a masinii. Mentionez ca nu era trecere de pietoni. Acesta s-a ales cu o fractura la picior, a fost dus dus la spital, operat si acum asteptam. Din cate am inteles eu nu este chiar atat de grav, soferul tocmai pornise de pe loc sa vireze stanga. Victima era in stare buna, ba chiar s-a ridicat in picioare dupa incident cerandu-i aproape instant despagubire de vreo 40 mil. Sotul meu a decis sa cheme politia, l-a dus la spital, a dat declaratii, s-au luat rimasuratori la locul incidentului.
Accidentul a avut loc in Buc, sotul fiind din oradea. Intrebarea mea este daca sotul poate sa faca o imputernicire la notar pentru ca acea persoana sa mearga lunar la politie pentru a-i prelungi sotului meu dovada de circulatie, deoarece i s-a spus ca trebuie sa se prezinte lunar, dupa aceste 15 zile si daca mai doreste sa conduca, pt a i se prelungi acea dovada.
RCA-ul plateste zilele de spitalizare???stiu ca daca se sta mai mult de 10 zile in spital, atunci e mai grav accidentul. sa speram ca nu va fi nevoie.
victima din cate am inteles, ar dori sa traga ceva bani de pe el, dar banuiesc ca vina, in caz ca sunt mai putin de 10 zile de spitalizare, va fi comuna.
ce m-ati mai sfatui pt urgentarea cazului?politistul a spus ca dosarul va ajunge candva pe sarbatori dattorita nr mare de accidente.
Multumesc!