avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Activitate luciffere

Activitate luciffere

Răspuns la discuția Dezmembrare imobil
Multumesc pt. raspuns, insa una din parti poate vinde partea ei pe viitor?

MihailZC a scris:

Puteti dezmembra terenul in trei loturi: doua loturi care raman in proprietate exclusiva fiecaruia dintre frati si al treilea, terenul de sub casa, care ramane in indiviziune. Casa se "dezmembreaza" si ea, adica se apartamenteaza, mai ales ca are doua intrari separate. Apoi incheiati un contract de partaj asupra celor doua loturi.

Buna ziua. Suntem doi frati care am mostenit de la parinti un teren si o casa ridicata pe acest teren. Terenul cu tot cu constructia are 400 mp. Terenul aferent constructiei este de 160 mp. Casa are doua intrari si ne-am hotarat sa o impartim in doua atat casa cat si terenul. Din ce am inteles de la cadastru, nu putem face intabulari separate decat pe terenul liber, casa va ramane in indiviziune, chiar daca construim un perete ce desparte casa 50% - 50%. Exista insa portita pentru dezmembrare casa si teren de sub casa? Ne gandeam la un proiect prin care sa prindem casa actuala si sa facem fiecare etaj pe partea lui si astfel sa putem intabula separat fiecare partea lui de constructie si teren aferent sub constructie.
Multumesc.
Buna ziua. Am urmatoarea speta:
In anul 1975 tata si mama au cumparat o casa de 100 mp si teren cu drept de folosinta de 129 mp (cu tot cu casa). In anul 1977 casa a cazut la cutremur si aici detin o dovada din 25.03.1977 in care se stipuleaza ca imobilul se propune pentru demolare nefiind locuibil si o adresa din 02.04.1977 prin care tata era invitat la OPCL probabil pentru ajutorul de stat. Din cate am inteles de la tata s-a dat un decret prin care fiecare e liber sa construiasca pe vechile hotare ale casei, noua casa. In 1989 a murit mama si s-a facut succesiunea insa in acest act de mostenire a fost trecuta descrierea casei achizitionata din 1975. In 2011 a murit si tatal si atunci am realizat ca terenul de 129 mp nu era al nostru (eu si fratele meu) si prin ordinul prefectului ni s-a conferit proprietatea de cate 1/2 din cei 129 mp. Odata cu aceste lucruri am realizat ca terenul era defapt de 394 mp si am dat primaria in judecata si in 2016 am castigat si diferenta de pamant tot cate 1/2 fiecare. Acum dorim sa facem succesiunea imobilului deoarece acest bun a mai ramas pe numele tatalui, (cate 3/8 eu si fratele si 2/8 tata dupa succesiunea facuta dupa mama). La notar s-au facut actele dar tot pe descrierea casei vechi, insa odata cu castigarea terenului in plus la judecatorie s-a facut si o expertiza tehnica din care a reiesit faptul ca actuala casa (cea ridicata la cutremur) are 161 mp. Notarul spune ca nu poate trece aceasta suprafata deoarece nu exista act de proprietate, titlu de proprietate cu aceasta suprafata. Casa nu a fost inscrisa la cadastru si nici intabulata inca. Noi am dori sa apara in certificatele de mostenitor cei 161 mp. La finante platim impozitul pe 161 mp, din 2016 (probabil dupa ce am dus la finante copie hotarare judecatoreasca si expertiza tehnica). In hotarare nu se vorbeste de suprafata actuala a imobilului insa la final exista ceva de genul, ca expertiza tehnica face parte integranta din hotarare,
Multumesc.
Răspuns la discuția Program munca 12/24
Multumesc. As mai dori o intrebare. In cazul in care unul dintre salariati doreste CO 7 zile, eu il pun in pontaj cu CO inclusiv in zilele de sambata si duminica? Sau daca ultima zi inainte de co este duminica, cele 7 zile de co ar fi l, m, m, j, v, s, d, l, m urmand sa vina la tura miercuri? Multumesc.
Buna ziua. Doresc sa intreb daca este in regula urmatorul program de lucru 12/24, pentru 3 oameni:
salariat 1: luni-miercuri-vineri-duminica dupa care liber luni-marti si apoi continua cu miercuri-vineri-duminica-marti dupa care ia liber 2 zile, si tot asa pana la sf lunii.

salariat 2: marti-joi-sambata-luni dupa care liber marti-miercur si apoi continua cu joi-sambata-luni-miercuri dupa care ia liber 2 zile, si tot asa pana la sf lunii

salariat 3: miercuri-vineri-duminica-marti dupa care liber miercuri-joi si apoi continua cu vineri-duminica-marti-joi dupa care ia liber 2 zile, si tot asa pana la sf lunii

S-ar respecta maximul de 48 ore/saptamana si doua zile libere, insa nu prea ies orele pe o perioada de referinta de 4 luni, daca nu intra nici unul in CO.
Multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ma aflu in urmatoarea situatie. In anii 2006 si 2007 am facut doua credite (eu si sotia mea) la o banca din Romania (BRD). Incepand cu anul 2010 nu am mai putut plati creditele si ca atare in anul 2011, mai exact 16.02.2011 la societatatea unde lucram, eu si sotia , s-a primit INFIINTARE POPRIRE CREANTE in valoare de 44617,33 lei reprezentant (conform instiintarii) credit si dobanzi neachitate, cheltuieli cu executarea executorie, taxa de timbru si cereri catre executorul bancar al BRD si Instanta de fond. Aceiasi infiintare am primit si eu si sotia mea. Incepand cu luna aprilie 2011 au inceput popririle pe salariile noastre. In luna iunie 2012 tot societatea la care lucram a primit o adresa de le executorul IONILETE RAOUL FLORIN prin care se arata ca sumele consemnate si anume 11030, 46 euro + 5134 lei total, din care 11030,46 euro reprezinta debit restant catre creditor, 5134 lei cheltuieli cu executarea, vor fi virate in contul X incepand cu 01.05.2012. Popririle au mers in continuare pana in 2016. In luna iulie 2016, pe adresa societatii la care lucram a venit o adresa prin care Ex. Jud. IONILETE RAOUL FLORIN mai vrea 6089,78 lei suma compusa din debit si cheltuieli de executare silita, dar la care adauga tot procesul verbal justificativ din 2012. Din calculele mele suma de 44617,33 lei si 5134 lei s-ar fi stins in luna iulie 2016.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc.
LE:
Daca se doreste pot atasa documentele ce le am. Multumesc.
LE2: si in 2012 si in 2016 s-au transmis aceleasi trei acte: INSTIINTARE POPRIRE CREANTE, PROCES VERBAL privind cheltuielile de executare, contractele de la BRD, INCUVINTARE EXECUTARE SILITA
Buna ziua. Am vandut decurant o proprietate (casa P+1E) si in proiectul initial era stipulat vopsirea pe exterior cu vopsea decorativa. Intre timp casa a fost vanduta, iar in contractul de cumparare scrie doar ca se vinde casa P+ 1E din BCA si tigla tip Lindab. Noul proprietar doreste sa ma dea in judecata deoarece nu este folosita vopseaua decorativa la exterior ca in proiectul casei. Ar putea avea castig de cauza? Multumesc.
Răspuns la discuția Popriri salariu
Va rog un raspuns ca se apropie data de 11 dec si mi-e groaza ca nu o sa pot scoate banii. Multumesc.
Răspuns la discuția Popriri salariu
Revin cu o intrebare. Ce sa fac in continuare, avand in vedere urmatoarele aspecte?

Cele doua popriri existente (incepute in 2011) sunt ca urmare a bancilor BRD si OTP. In urma acestora angajatorul imi opreste pe stat suma de 545 lei (335 lei + 210 lei). Venitul meu net este de 1380 din care mi se mai vireaza pe card 835 lei.
Acum doua zile m-am pomenit ca nu pot scoate avansul lunii noiembrie, 235 lei, deoarece o a treia banca a trimis la toate bancile executare silita si ca urmare banca Raiffeisen mi-a blocat contul.
Am vorbit la Raiffeisen, a fost trimisa si o adresa de la angajator ca mi se opreste pe stat o anumita suma, dar mi-au dat doar jumatate din cei 235 lei.
Am vorbit la telefon cu ce-l de-al treilea executor si acesta mi-a spus ca el a trimis la Raiffeisen executarea a 1/3 din sumele lunare. Cand i-am zis ca eu mai am popriri mi-a zis ca habar nu are ca am un job si ca asta este situatia.
In aceste conditii ce as putea face, deoarece sumele oprite in acest moment vor depasii 1/2 din venitul net.
Multumesc.
Discuție Popriri salariu
Ma aflu in urmatoarea situatie. Datorita faptului ca nu mi-am mai putu platii creditele, 3 la numar, primele doua institutii au trimis angajatorului executare silita si am poprire pe salariu de 1/2 din valoarea acestuia.
Astazi, m-am pomenit cu contul cardului de salariu gol. De la banca mea (A) mi s-a spus ca au primit executare silita de la banca B. Se poate acest lucru? Sa am si poprire 1/2 din salariu de la doua institutii bancare si sa vine si a treia care sa-mi goleasca contul ca-n vestul salbatic?
Multumesc.