avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare imobil

Buna ziua. Suntem doi frati care am mostenit de la parinti un teren si o casa ridicata pe acest teren. Terenul cu tot cu constructia are 400 mp. Terenul aferent constructiei este de 160 mp. Casa are doua intrari si ne-am hotarat sa o impartim in doua atat casa cat si terenul. Din ce am inteles de la cadastru, nu putem face intabulari separate decat pe terenul liber, casa va ramane in indiviziune, chiar daca construim un perete ce desparte casa 50% - 50%. Exista insa portita pentru dezmembrare casa si teren de sub casa? Ne gandeam la un proiect prin care sa prindem casa actuala si sa facem fiecare etaj pe partea lui si astfel sa putem intabula separat fiecare partea lui de constructie si teren aferent sub constructie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:41, 25 Iulie 2018
Puteti dezmembra terenul in trei loturi: doua loturi care raman in proprietate exclusiva fiecaruia dintre frati si al treilea, terenul de sub casa, care ramane in indiviziune. Casa se "dezmembreaza" si ea, adica se apartamenteaza, mai ales ca are doua intrari separate. Apoi incheiati un contract de partaj asupra celor doua loturi.
Multumesc pt. raspuns, insa una din parti poate vinde partea ei pe viitor?

MihailZC a scris:

Puteti dezmembra terenul in trei loturi: doua loturi care raman in proprietate exclusiva fiecaruia dintre frati si al treilea, terenul de sub casa, care ramane in indiviziune. Casa se "dezmembreaza" si ea, adica se apartamenteaza, mai ales ca are doua intrari separate. Apoi incheiati un contract de partaj asupra celor doua loturi.

Dupa ce se incheie contractul de partaj, da, fiecare isi poate instraina propria parte (pe care o stapaneste exclusiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren la casa cuplata Adi Nica Adi Nica Pot dezmembra un teren cu CF si o casa construita in regim \"casa cuplata\" in 2 apartamente si 2 terenuri cu CF-uri individual pe terenuri la fiecare ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)