avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren la casa cuplata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren la casa cuplata

Pot dezmembra un teren cu CF si o casa construita in regim "casa cuplata" in 2 apartamente si 2 terenuri cu CF-uri individual pe terenuri la fiecare apartament?
Terenul are 400 mp, casa are amprenta la sol 120mp.
Doresc sa impart casa in 2, adica 2 apartamente cu amprenta la sol de 60 mp iar diferenta de teren de 280 mp sa o impart in 70mp aferenta ap.1 si 210 mp aferenta ap.2.
Mentionez de asemenea ca terenul cu casa se afla pe colt, un apartament va avea intrare de pe 1 starda si celalalt apartament va avea intrare de pe strada perpendiculala.
Din cate am inteles casa si terenul de sub casa raman in indiviziune.
Ceea ce doresc eu este sa divid restul de teren liber de constructii.
As dori sa stiu daca se poate acest lucru (nu doresc sa am mentiunea pe CF apartament cu teren in folosinta 270/400 mp, ci doresc sa fie teren 270 mp cu constructie apartament)
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
Adi Nica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adi Nica , utilizator 11:11, 20 Noiembrie 2020
Da, este posibil. Adresati-va unui expert cadastral si solicitati sa va intocmeasca o documentatie de apartamentare.
Multumesc de raspuns dar nu apartamentarea ma intereseaza ci impartirea terenului pe 2 CF ca 2 terenuri distincte..
Asta doresc sa stiu daca se poate.
Da, este posibil, Intai se intocmeste schita (prounerea) de dezmembrare a terenului initial in trei loturi (cele doua
loturi distincte si al treilea- amprenta la sol a constructiei) caz in care va fi nevoie de certificat de urbanism. Apoi se incheie actul de dezmembrare care se trimite la intabulat in cartea funciara. Ulterior se intocmeste propunerea de apartamentare pe baza careia se incheie actul de apartamentare. In final rezulta doua unitati individuale (apartamentele) care includ fiecare cate o cota indiviza din terenul de sub cladire si doua terenuri separate, cu numar cadastral distinct.
Va multumesc frumos pentru informare. Voi apela la un expert cadastral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi locuinta la calcan pe un teren mic de numai 120 m? ubrab ubrab Am un teren pe colt, cu iesire pe 2 strazi, de 600 mp, unde este o constructie in partea dinspre una din strazi de 90mp amprenta pe 350mp din teren. Pe ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare-apartamentare FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Aş dori să întreb: Pentru a clarifica situaţia între mine şi fratele meu referitoare la un imobil (teren şi construcţii) este necesară ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare si demolare vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat, impreuna cu o alta persoana, o casa veche si terenul aferent acesteia. Casa are aproximativ 200 mp si terenul 600mp. Eu detin 1/2 si ... (vezi toată discuția)