In prezent nu suntem casatoriti dar dorim sa luam un apartament prin credit bancar ipotecar. Creditul il va lua partenerul meu pe numele lui deoarece el se incadreaza cu salarul si neavand aceeasi adresa in buletin amandoi, nu pot aplica ca si codebitor. In viitor avem de gand sa ne casatorim. Va rog sa-mi spuneti daca eu voi avea vreun drept la locuinta in cazul unui divort (doamne fereste, dar nu stie niciodata) avand in vedere ca si salarul meu tot impreuna il vom cheltui anii in care locuim impreuna si acum dupa achizitionare am sa contribui cu banii necesari renovarii apartamentului. In cazul unui credit ipotecar exista vreo posibilitate, dupa casatorie, sa fiu trecuta ca si proprietar? Daca sotul ajunge in imposibilitate de plata sau se intampla ceva, pot eu sa preiau pe numele meu creditul si sa platesc in continuare ratele?
Va multumesc!
Buna ziua,
revin cu o nelamurire in privinta conditiilor programului "Prima casa". Peste tot scrie ca nu este voie sa instrainam apartamentul 5 ani de la data cumpararii acestuia. Dar daca o sa avem toti banii si-l vom putea achita integral bancii mai devreme de acesti 5 ani, vom plati dobanda aferenta acestor 5 ani fara alt comision sau nu vom plati nimic in plus? Nici presa si nici banca nu ne lamureste ce costuri exista in acesti 5 ani in caz de rambursare totala sau partiala.
Va multumesc!
Buna ziua, dorim sa cumparam prin credit bancar, un apartament care a fost mostenit de catre 2 frati casatoriti, de la parintii acestora. Succesiunile s-au realizat dupa moartea fiecarui parinte in parte. Intrebarea mea este daca sotiile acestora au vreun drept sau trebuie sa-si dea consintamantul la vinderea apartamentului? Pe succesiuni si pe extras apar numele celor 2 frati. Mai am o nelamurire, ne-au dat un extras care nu arata ca extrasul vechi, apar pe el cele 2 succesiuni, pentru fiecare frate este scrisa cota parte a mostenirii, dar date mai detaliate despre apartament nu sunt. La banca au strambat din nas spunand ca ei nu aumai vazut asa extras...am dus si copii dupa succesiuni, acum asteptam raspunsul departamentului juridic. S-a schimbat formatul extraselor, sau in cazul a 2 proprietari cu 2 succesiuni are alt format? Va rog sa ma lamuriti, stam ca pe ghimpi. Va multumesc!