Buna ziua, dorim sa cumparam prin credit bancar, un apartament care a fost mostenit de catre 2 frati casatoriti, de la parintii acestora. Succesiunile s-au realizat dupa moartea fiecarui parinte in parte. Intrebarea mea este daca sotiile acestora au vreun drept sau trebuie sa-si dea consintamantul la vinderea apartamentului? Pe succesiuni si pe extras apar numele celor 2 frati. Mai am o nelamurire, ne-au dat un extras care nu arata ca extrasul vechi, apar pe el cele 2 succesiuni, pentru fiecare frate este scrisa cota parte a mostenirii, dar date mai detaliate despre apartament nu sunt. La banca au strambat din nas spunand ca ei nu aumai vazut asa extras...am dus si copii dupa succesiuni, acum asteptam raspunsul departamentului juridic. S-a schimbat formatul extraselor, sau in cazul a 2 proprietari cu 2 succesiuni are alt format? Va rog sa ma lamuriti, stam ca pe ghimpi. Va multumesc!
Cotele-parti din apartamentul respectiv sunt mostenite, deci sunt bunuri proprii; ca urmare sotiile nu au nici un drept asupra respectivelor cote-parti.
Mi se pare mai degraba, ca banca vrea sa vada mai multe detalii despre imobil si nu despre proprietari.
Apartamentul respectiv fiind mostenit de la parinti , este un bun propriu al celor 2 frati , iar sotiile acestora nu au nici un drept asupra apartamentului si nu trebuie consimtamantul lor.
Mostenire
marii_loon
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)