avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... "Prima casa" - 5 ani interdictie la instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"Prima casa" - 5 ani interdictie la instrainare

Buna ziua,
revin cu o nelamurire in privinta conditiilor programului "Prima casa". Peste tot scrie ca nu este voie sa instrainam apartamentul 5 ani de la data cumpararii acestuia. Dar daca o sa avem toti banii si-l vom putea achita integral bancii mai devreme de acesti 5 ani, vom plati dobanda aferenta acestor 5 ani fara alt comision sau nu vom plati nimic in plus? Nici presa si nici banca nu ne lamureste ce costuri exista in acesti 5 ani in caz de rambursare totala sau partiala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 13:19, 1 Septembrie 2009
Legea prevede ca nu se poate intraina locuinta achizitionata timp de 5 ani de zile.....deci, unde este lege nu-i tocmeala.;)
Ideea este ca , in cazul unei cresteri a preturilor imobilelor, sa nu se vanda foarte scump un apartament care a fost cumparat in conditii avantajoase..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil achizitionat prin credit ipotecar ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua. Recent am achizitionat o casa si terenul aferent prin credit ipotecar. As vrea sa stiu daca (si daca da, cat de usor ar fi) as putea la un moment ... (vezi toată discuția)
Prima casa sosobi sosobi doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa si as vrea sa stiu urmatorul aspect: Conform Normele metodologice ale programului \"Prima ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata credit ContSters88583 ContSters88583 Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)