avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa

doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa si as vrea sa stiu urmatorul aspect:
Conform Normele metodologice ale programului "Prima Casa" "Beneficiarii creditului nu pot înstrăina locuinţa achiziţionată în primii 5 ani de la data dobândirii;".Eu doresc sa stiu daca de exemplu peste 2 ani am banii toti si lichidez creditul integral, pot sa vand dupa aceea apartamentul chiar daca nu au trecut cei 5 ani?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:56, 31 Martie 2010
Daca achitati creditul anticipat veti deveni proprietar si , ca atare , nici o lege nu va poate impiedica sa vindeti! Problema este daca vi se va permite sa achitati anticipat inainte de implinirea celor 5 ani!B-) Intrebati asta la banca! Si mai intrebati daca s-a scos acel comision de rambursare anticipata a creditului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cumparat prin prima casa AlexandruSandu AlexandruSandu Buna Ziua, Ati putea, va rog sa imi spuneti daca pot sa vand un apartament achizitionat prin programul prima casa (2010) dupa un an de la cumparare. Din ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul prima ... alexma alexma Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa, dupa achitare integrala!!! ContSters357754 ContSters357754 Buna ziua, Am un apartament de 2 camere achizitionat in mai 2013 prin programul prima casa, iar in prezent am toti banii prin care pot achita acest imobil. ... (vezi toată discuția)