avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde un apartament achizitionat prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima ...

Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost directionata de catre banca spre un notar.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:47, 12 Mai 2021
Presupunand ca doriti sa vindeti pur si simplu si nu pentru ca intentionati sa cumparati un alt imobil cu suprafata mai mare tot prin programul Noua Casa, atunci singura posibilitate este sa gasiti un cumparator care sa aiba banii disponibili (deci nu obtinuti prin credit ipotecar sau Noua Casa), cumparator care sa fie dispus sa va achite pe baza unui antecontract soldul restant al creditului. Dupa ce primiti banii faceti o cerere de rambursare anticipata a creditului, radiati ipoteca care greveaza imobilul apoi intocmiti contractul de vanzare.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!
Daca s-ar putea si varianta asta am vrea sa luam ceva mai mare dat fiind ca intre timp a aparut un copil si poate in viitor vom extinde familia si mai mult :)Insa am inteles ca incepand din acest an nu mai este posibil upgrade-ul. Varianta dvs. este super dar banuiesc ca am nevoie de o derogare de la banca si de acord din partea Ministerului de Finante oricum.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Daca mergeti pe varianta antecontractului nu aveti nevoie nici de acord nici de derogare.
Practic, primiti avansul, dupa care rambursati creditul si radiati ipoteca. In acel moment sunteti libera sa vindeti oricand si oricui fara a mai cere nici un acord pentru ca obligatiile dvs fata de banca au incetat prin stingerea creditului.

Aveti dreptate in ceea ce priveste upgrade-ul.

4. Se poate înstrăina un imobil dobândit prin programul Noua Casă mai devreme de 5 ani?
R: Se poate în următoarele situații:
a) prin dovedirea incapacității de plată și preluarea ratelor de către o altă persoană care îndeplinește condițiile programului Noua Casă.
b) achitare integrală a creditului din surse proprii.

20. Doresc să achiziționez o locuință mai mare tot în cadrul programului Noua Casă. Ce pași trebuie urmați?
R: Legislația nu mai prevede această posibilitate.

sursa: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa iuliana.d iuliana.d Sotul meu are un apartament cumparat prin Prima Casa, inainte de casatorie, in anul 2009. Dupa scurgerea celor 5 ani de zile de la achizitionare, in ce ... (vezi toată discuția)
Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)