avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare vanzare apartament cumparat prin Prima Casa
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

vanzare apartament cumparat prin Prima Casa

Sotul meu are un apartament cumparat prin Prima Casa, inainte de casatorie, in anul 2009. Dupa scurgerea celor 5 ani de zile de la achizitionare, in ce conditii se poate vinde apartamentul? Vom putea cere un pret mai mare decat cel cu care l-am achizitionat noi, iar cu banii obtinuti sa achitam suma ramasa de achitat la banca? Sau cumparatorul va trebui sa preia creditul si sa ne achite noua o diferenta de bani?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:57, 3 Februarie 2011
ambele variane sunt posibile. pt prima, cereti un avans mai mare, achitati creditul , radiati ipoteca si perfectati actele. in cazul al doilea , cumparatorul va prelua ratele , ipoteca cu acordul bancii, iar dvs incasati diferenta de bani
Ambele variante prezentate de catre dvs sunt posibile cu mentiunea ca , pentru varianta 2 , cumparatorul imobilului va trebui sa indeplineasca conditiile de acordare a creditului , in caz contrar banca refuzandu-i preluarea creditului de la dvs!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul prima ... alexma alexma Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea transferului unui credit ipotecar la vanzarea apartamentului? dab_2010 dab_2010 Apartamentul pus in vanzare are ipoteca (in favoarea bancii). Avand in vedere ca valoarea ramasa a creditului este inca mare, care ar fi posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)