avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Exista posibilitatea transferului unui credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Exista posibilitatea transferului unui credit ipotecar la vanzarea apartamentului?

Apartamentul pus in vanzare are ipoteca (in favoarea bancii). Avand in vedere ca valoarea ramasa a creditului este inca mare, care ar fi posibilitatile de a vinde apartamentul?
Situatia ideala ar fi obtinerea unui avans, inchiderea creditului si ridicarea ipotecii. Dar cam greu, creditul fiind mare. Mai exista alte posibilitati? De ex, transferul creditului (si preluarea lui) pe numele cumparatorului? Plus diferenta data vanzatorului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin323 , utilizator 20:06, 2 Septembrie 2010
se poate orice, daca aveti acceptul bancii. important e sa gasiti un amator.. sa preia si creditul si sa va mai dea si bani
Buna ziua,

Trebuie sa obtineti acordul bancii sa vindeti apartamentul (100% il obtineti). Gasiti un cumparator care doreste sa cumpere apartamentul indiferent de varianta pe care el o alege:
1. daca cumpara cu bani cash, se face contractul de vanz-cump la notar si suma de bani necesara lichidarii creditului se depune in contul indicat de banca, iar diferenta, daca este cazul, o primiti dvs.
2. daca vrea sa faca credit ipotecar, lucrurile se desfasoara la fel, banca in favoarea careia este ipoteca inscrisa indicand contul unde trebuie depusi banii pentru lichidarea creditului (cumparatorul poate sa faca credit la orice banca doreste el, nu neaparat la banca unde aveti dvs creditul, deci nu este vorba de transferul creditului, ci de un nou credit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare! Kathleen Kathleen Sunt in vanzare cu apartamentul. Am primit un avans pe apartament si am fost la notar pentru a intocmii un Antecontract ,fiindca cumparatorul vrea sa puna in ... (vezi toată discuția)
Probleme ipoteca ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua tuturor! Intrebarea mea rezulta din urmatorul context: am obtinut un credit ipotecar de la BCR cu care ne-am cumparat un apartament in 12/2007 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)