avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme ipoteca

Buna ziua tuturor!

Intrebarea mea rezulta din urmatorul context: am obtinut un credit ipotecar de la BCR cu care ne-am cumparat un apartament in 12/2007 (apartamentul este, bineinteles, ipotecat in favoarea bancii). Acum am vrea sa vindem acest apartament si sa cumparam un altul in care sa ne mutam. Din partea bancii am primit acordul pentru a muta ipoteca de pe apartamentul actual pe un altul pe care ar urma sa-l cumparam.
Urmeaza nelamuririle...
Exista vreo varianta de derulare a procedurilor de vanzare a apartamentului actual/cumparare a unui alt apartament? Adica, cunoasteti vreo solutionare a unei astfel de proceduri fara ca sa fim nevoiti, practic sa accesam un alt credit?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. d-vaostra.
Cel mai recent răspuns: ContSters54942 , utilizator 10:12, 24 Martie 2009

Ca sa nu luati alt credit va trebui ca sa cumparati si sa vindeti in aceeasi zi. Sa primiti banii pe fostul apartament si sa il platiti pe celalalt. Evident ca va trebui ca suma obtinuta din vanzare sa acopere cumpararea ulterioara, sau sa aveti si alti bani care sa copere eventuala diferenta.Cumparatorul sa fie de acord sa cumpere imobilul grevat de ipoteca, urmand ca aceasta sa fie radiata dupa ce se va inscrie ipoteca pe celalalt imobil. Cam asta ar fi procedura. Mai exista o varianta sa faceti schimb de apartamente, daca veti gasi pe cineva care doreste sa faca asta.
Va multumesc pentru promptitudinea si amabilitatea de care ati dat dovada. Raspunsul dvs. este mai mult decat imbucurator si ne este de mare folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul prima ... alexma alexma Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare apartament ipotecat, riscuri florisimi florisimi Va rog sa ma lamuriti ce poate arata urmatorul paragraf dintr-un contract de vanzare: Imobilul nu este grevat de sarcini, cu exceptia ipotecii pentru suma de X ... (vezi toată discuția)