avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

buna!asi avea si eu o intrebare,am cumparat un apartament acum 3 ani cu credit ipotecar pe 30 de ani, si acum asi vrea sa ma apuc sa renovez o casa mai veche care a fost a socrilor,problema e ca asi vrea sa imi vand apartamentul dar nu dispun de suma respectiva pe care o datorez banci 60000 ron.cum ar trebui sa procedez?sa gasesc cumparator care e dispus sa imi dea avans suma respectiva?si dupa ce se plateste va mai trebuii sa scriu apartamentul pe numele meu(deci sa platesc iarasi la stat?)
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 23:08, 19 Februarie 2010
Apartamentul nu este inscris la fisc pe numele dvoastra?
Solutia pe care ati scris-o este buna.
Faceti antecontract cu avans suma pe care o datorati bancii , aceasta elibereaza adresa de radierea ipotecii . Aceasta adresa o inmanati notarului la perfectarea vanzarii pentru a merge cu ea la Cadastru. Aceasta este o solutie mai rapida.
DAca nu luati hartia de la banca , radiati si apoi vindeti.
sau mergeti la banca si vorbiti daca sunt de acord sa mutati ipoteca pe casa socrilor ... si atunci puteti vinde apartamentul si sa faceti ce doriti cu banii ... rambursati integral sau partial creditul sau ii folositi si platiti ratele in continuare... alegerea va apartine=D>
Multumesc pentru raspunsuri!! deci eu de acea nu as dorii sa ipotechez si casa socrilor pt ca iaras banca mar obliga sa platesc asigurare pe locuinta pe de alta parte poate nu o sa gasesc un cumparator care sa - mi dea un avans de 6oooo ron si atuncea numai optiunea asta ramane.Referitor la raspunsul lui Narcisa,cand banca va renunta la ipoteca ,eu va mai trebuii sa trec apartamentul numai pe numele meu ,nu?pt ca acuma figureaza si banca pe toate documentele care apartin de apartament,sau va trece direct pe numele cumparatorului?
apartamentul este pe numele dvs. doar trebuie radiata (stearsa) ipoteca, pt ca banca sa nu mai apara si acte.

atentie ca trebuie sa rambursati anticipat nu doar creditul ci si o parte din dobanzi si comisioane conform contractului pe care l-ati semnat .depinde de contract ...
da deci aia stiu,va trebuii sa platesc la cec cu 3.5 procente mai mult ar veni pe undeva la 61000 si ceva::va multumesc inca o data pt raspunsurile date=D>

Alte discuții în legătură

Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul prima ... alexma alexma Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)