avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare apartament prima casa, dupa achitare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare apartament prima casa, dupa achitare integrala!!!

Buna ziua,

Am un apartament de 2 camere achizitionat in mai 2013 prin programul prima casa, iar in prezent am toti banii prin care pot achita acest imobil. Intrebarea mea este daca dupa achitare pot sa-l instrainez (mai exact sa-l vand), adica sa fie pe deplin eliberat de orice clauza.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
ContSters357754, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:55, 22 Aprilie 2015
Da, se poate vinde dupa ce ridicati ipoteca.
Legea e ff interpretabila, 90% din persoanele cu care am vorbit au zis ca trebuie sa am un aviz favorabil din partea fondului. Acum intrebarea mea este cum procedez, fac aceasta sesizare prin intermediul bancii sau ma adresez direct fondului? Cat dureaza solutionarea acestor cazuri? Pot obtine aviz (da sau nu) de la fond inainte de a lichida creditul facand dovada ca banii sunt in cont, sa nu blochez banii pentru urmatorii 3 ani...???

Multumesc
Nu fondul a acordat creditul ci banca, fondul doar a garantat!

Mergeti la banca si faceti cerere de rambursare anticipata, achitati iar dupa confirmarea bancii de achitare integrala a creditului desfasurati restul de formalitati pentru ridicarea ipotecii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Prima casa - apartament ipotecat pentru credit Gabi45 Gabi45 Buna ziua Am nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta. Baiatul meu a inceput demersuri pentru achizitionarea unui apartament-prima casa, dar acesta este ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament ipotecat? stefan_73 stefan_73 Buna Seara. Sunt in divort cu sotia mea ,aceasta are un credit de consum de 40.000 euro obtinut in timpul casatoriei,credit obtinut prin ipotecarea unui ... (vezi toată discuția)