avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate vinde un apartament ipotecat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate vinde un apartament ipotecat?


Buna Seara. Sunt in divort cu sotia mea ,aceasta are un credit de consum de 40.000 euro obtinut in timpul casatoriei,credit obtinut prin ipotecarea unui apartament ce imi apartine dinaintea casatoriei. Va rog sa ma ajutati cu o solutie :pot vinde apartamentul ipotecat astfel incat sa achit creditul fostei mele sotii intrucat aceasta nu mai achita ratele in continuare iar eu sunt in imposibilitate de a continua plata ratelor? Din cate stiu pe vechea procedura a codului civil ,banca nu-ti permite acest lucru. In noul cod civil s-a modificat acest amendament? Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:26, 19 Octombrie 2011
...contractul dvs este supus legii in vigoare de la data incheierii...in consecinta posibilitatea de instrainare a unui imobil ipotecat cu interdictie de instrainare aferenta poate fi facuta doar pt acele contracte incheiate dupa 01.10.2011...
nu puteti vinde un imobil ipotecat, decat daca achitati intai ipoteca, astfel ca aceasta sa poata fi radiata din cf.
da, instrainarea se poate face... in conditiile in care sarcina este pe imobil, indiferent in mana cui se afla imobilul..
si se putea pe vechiul cod si..cred ca se poate si pe ncc...
mai cred ca limitarea dreptului de dispozitie pe cale conventionala ( inderdictia de a vinde) e lovita de nulitate..fiind o conditie exclusiv in favoarea creditorului si..nu o garantie care sa conduca la realizarea dreptului de creanta..
dar studiez treaba si vad cum sta:)
Puteti vinde imobilul in baza acordul scris al bancii creditoare prin care se ridica interdictia de grevare instituita in favoarea sa, cu mentiunea ca ipoteca se mentine pana la rambursarea integrala a creditului raportat la garantia in cauza.
Problema ar fi sa gasiti o persoana dispusa sa cumpere un imobil cu ipoteca, chiar daca aceasta situatie dureaza o perioada relativ scurta (pana ce Dvs. incasati pretul vanzarii, restituiti creditul si obtineti din partea bancii o alta adresa de radiere a ipotecii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja? Costin Savescu Costin Savescu Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar? In ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Ipoteca prin imputernicit - sanse anulare? marcu43 marcu43 in 2007 am girat pe cineva cu un apartement pentru un imprumut (pe langa apartamentul meu mai sunt puse in ipoteca si 2 imobile care apartin celui care a luat ... (vezi toată discuția)