avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot pune ipoteca pe o casa ipotecata deja?

Am o casa ipotecata de banca. Mai pot pune o ipoteca in favoarea unei persoane fizice la un imprumut de bani pe care sa mi-l dea acea persoana prin notar?
In caz ca nu platesc, cine imi va lua casa banca sau persoana fizica, care are prioritate?
Daca stiti, sper sa stiti si sa ma puteti ajuta cu un sfat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:07, 28 Noiembrie 2012
Trebuie să vorbiţi cu cei de la bancă , teoretic se poate, dacă aveţi suficiente venituri pentru a acoperi ambele rate. Ar fi vorba despre o ipotecă de rang II .
Rangul ipotecii reprezintă prioritatea ei la plata datoriilor. Dintre doi creditori cu rang diferit, cel cu rang prioritar se despagubeşte primul şi integral din pretul imobilului, abia apoi se despăgubesc şi creditorii subsecvenţi, din ceea ce rămâne. Rangul ipotecii se marchează prin publicarea în Cartea funciara a imobilului .
Ipoteca asupra casei dvs. este inscrisa in Cartea Funciara si se radiaza numai dupa ce ati achitat creditul si obligatiile aferente.
Conform contractului, ipoteca reprezinta o garantie care poate fi executata, in cazul in care nu mai puteti achita creditul.
Nu puteti ipoteca casa inca odata, deoarece este deja grevata de sarcini si chiar daca doriti sa o vindeti, tot aveti nevoie de acordul bancii.
Ma gindesc ca banca nu ar avea interes sa dea acord pentru o alta ipoteca, nu? Si daca nu-si da acordul, ce se poate intampla?
Nu doresc sa vind ci sa pun o ipoteca de rang III.
Multumesc celor doua doamne.
Costin Savescu a scris:

Ma gindesc ca banca nu ar avea interes sa dea acord pentru o alta ipoteca, nu? Si daca nu-si da acordul, ce se poate intampla?
Nu doresc sa vind ci sa pun o ipoteca de rang III.


Mai mult ca sigur ca banca nu o sa aprobe instituirea unei ipoteci in favoarea unei persoane fizice... Daca nu-si da acordul, nu se poate intampla nimic, in sensul ca n-o sa puteti garanta imprumutul de la persoana fizica cu acel imobil, va trebui sa gasiti alte garantii... Rang III? Exista deja rang I si rang II la banca?
Singurul impediment ar fi existenţa unei interdicţii de grevare înscrisă în favoarea creditorului ipotecar.

În lipsa unei astfel de interdicţii, puteţi înscrie cîte ipoteci doriţi. Dacă banca nu şi-a luat măsura de prevedere (înscrierea unei interdicţii de grevare), nu se poate opune. Mai mult, nici nu aveţi nevoie de acordul ei.

Noul cod civil reglementeaza mult mai restrictiv clauzele de inalienabilitate, respectiv clauzele privind îngrădirea dreptului de dispoziţie asupra bunului ipotecat. Vedeţi, în aceste sens, art.2376, 2384.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Ipoteca prin imputernicit - sanse anulare? marcu43 marcu43 in 2007 am girat pe cineva cu un apartement pentru un imprumut (pe langa apartamentul meu mai sunt puse in ipoteca si 2 imobile care apartin celui care a luat ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)