buna ziua numele meu este bogdan florin am 21 de ani si lucrez intro institutie privata casier sunt angajat de aproximativ un an si opt luni am o intrebare cat este legal prevazut sa poti fi trimis in delegatie daca este prevazut eu am fost angajat pentru un post de casier in cadrul sucursalei si am fost trimis de la inceput prin toate agentiile din judet in unele fara ordin de deplasare si de aceea am niste nelamuriri de la cati km in sus se intocmeste acest ordin de deplasare si ce anume trebuie sa asigure angajatorul in afara de diurna cazare am fost chemat din concediu si anul acesta ca si anul trecut si am pierdut 2 zile pe care nu a vrut sa mi le dea nimeni la fel si in acest an mai am 3 zile cu care cred k se va intampla acelasi lucru ce pot sa fac ?este legal ? si mai suntem obligati sa stam peste program fara pauza de masa deoarece aceasta pauza nu este stabilita la o ora anume si am fost instintati k putem sa luam aceasta pauza dar sa nu afecteze programul cu clienti si acestia sunt tot timpul in fata ghiseului :( si in cadrul sucursalei este un program de la 9 la 18 cu o asa zisa pauza de o ora care nu este stabilita la o ora anume ci la libera intelegere cu colegi daca ai timp sa o iei .stam 8 ore pe zi intrun spatiu inchis in agenti si 9 ore in sucursala agentiile fiind prevazute cu casieri de 3,5 pe 2 m fara aerisire doar cu un aparat de aer conditionat care recircula acelasi aer la care se schimba filtrele odata pe an daca sunt fonduri. am discutat si cu un jurist aceste conditii si mia spus ca este posibil sa primeasca amenda doar si tot sa nu se faca nimic.
Miar prinde bine niste sfaturi din partea celor care sau confruntat cu astfel de situatii si a celor care cunosc dreptul munci va multumesc mult .
in primul rand va multumesc pentru promtitudinea de care ati dat dovada si mai am o nelamurire in aceste 15 zile care sunt termenul de depunere a recursului sunt luate in calcul si sambata si duminica sau nu
pt ca daca sunt luate in calcul at am impresia ca recursul a fost depus dupa data legala decizia fiind luata de instanta in data de 26 .05.2009 si recursul depus in 13.07.2009 sau cel putin asta este data din dreapta inscrisa pe exemplarul primit acasa de la judecatorie impreuna cu citatia pt data de 11.09.2009 citatie emisa in data de 10 august si care este perioada de depunere a intampinari in termen legal?
va multumesc mult inca o data
buna seara numele meu este florin si in 3 aprilie 2009 mia fost retinut permisul pt o presupusa trecere pe rosu bineinteles am facut contestatie mia fost restituit pe timpul judecari cauzei si la prima infatisare am avut castig de cauza pe motivul lipsei probelor din pacate ipj maramures a facut recurs intrebarile mele sunt:
-sunt obligat sa depun intampinare sau nu?
-in procesul verbal este oligatorie mentionarea dovezilor ma refer la inregistrare radar sau martori?
-ipj mai poate aduce acum probe in instanta? (cele doua mentionate mai sus)
-cum pot cere judecarea in lipsa am nevoie de avocat pentru asta?
va multumesc