Nu sunteti obligat sa depuneti intampinare, aceasta insa reflecta apararea dvs.
Procesul-verbal trebuia sa mentioneze martorii si, daca era posibil, inregistrarea video sau radar. IPJ n-a putut face dovada cu aceste probe si de aceea dvs. ati castigat.
Nu aveti nevoie de avocat pentru judecarea in lipsa, ci puteti sa depuneti o cerere pana la primul termen de judecata sau chiar intampinare ori puteti sa nu va prezentati deoarece recursul nu face altceva decat sa verifice legalitatea si temeinicia hotararii de fond, nepunandu-se problema altor probe.
In calea extraordinara de atac a recursului depunerea intampinarii este o obligatie stabilita in sarcina intimatului prin prevederile Codului de procedura civila. Pentru incalcarea acestei norme procesuale, Codul de procedura civila nu prevede, insa, nicio sanctiune.
Potrivit art. 305 Cod procedura civila, in recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor. Judecarea cauzei si in lipsa dvs. se solicita in scris (sau in sedinta publica, dar nu e si cazul dvs.), in temeiul dispozitiilor art. 242, alin. (2) Cod procedura civila.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
in primul rand va multumesc pentru promtitudinea de care ati dat dovada si mai am o nelamurire in aceste 15 zile care sunt termenul de depunere a recursului sunt luate in calcul si sambata si duminica sau nu
pt ca daca sunt luate in calcul at am impresia ca recursul a fost depus dupa data legala decizia fiind luata de instanta in data de 26 .05.2009 si recursul depus in 13.07.2009 sau cel putin asta este data din dreapta inscrisa pe exemplarul primit acasa de la judecatorie impreuna cu citatia pt data de 11.09.2009 citatie emisa in data de 10 august si care este perioada de depunere a intampinari in termen legal?
va multumesc mult inca o data
Se socotesc si ele. Doar daca ultima zi a termenului cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in ziua lucratoare care urmeaza.
Dar termenul nu se socoteste de la data pronuntarii (sau "luarii" deciziei, cum ziceti) ci de la data comunicarii.
De ex, daca hot s-ar fi comunicat pe 26 iunie, atunci, incepand sa numaram din 27 (pt ca ziua comunicarii nu se socoteste) vom vedea ca ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, deci depunerea pe 13.07 (luni) e in termen.
Termenul de 15 zile libere in care se poate declara recurs nu curge de la data pronuntarii hotararii, ci de la data comunicarii acesteia. Evident, termenul incepe sa curga de la data cand hotararea judecatoreasca a fost primita de partea care justifica interesul s-o recureze (adica de cel care a pierdut). Sunt avute in vedere la calculul acestui termen si zilele de sambata si duminica.
Intampinarea se depune cu 5 zile libere inainte de primul termen (adica inainte cu minim o saptamana).
Consilier juridic,
Gabriela Pintea