avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... va rog ajutor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

va rog ajutor

poate cineva sa ma ajute si pe mine cu o problema ?
hotararea instantei am primito joi 28 mai a. c. am introdus recurs in data de luni 15 iunie
cum se calculeaza cele 15 zile de la primirea hotarari , numai zile lucratoare sau si sambata si duminica
poate ptr dvs pare un raspuns banal dar ptr mine e o chestiune destul de capitala fiind vorba de o suma uriasa ptr mine de bani
ma poate ajuta cineva sa calculez corect , pot pierde procesul din start fiindca nu l-am introdus in termenul de recurs ?
va rog un raspuns urgent daca se poate maine am primul termen la recurs de fapt astazi ca este trecut deja de ora 24
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:19, 8 Septembrie 2009
Imi pare rau, dar ultima zi in care puteati depune recursul a fost 13 iunie.
Recursul se calculeaza pe zile libere, neintrand in calcul prima si ultima zi (art. 101 Cod procedura civila). De asemenea, intra in calcul si zilele de sambata si duminica.

Incepeti sa calculati din 29 mai si, fara sa "sariti" nicio zi nelucratoare, termenul de recurs se implineste in 13 iunie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
ziua de 13 cade sambata ? se prelungeste pana luni sau trebuia sa-l depun pe data de 12 vineri (nu inteleg cum este cu ultima zi daca incep sa socot din data de 29 ce de-a 15 zi imi pica pe 12
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
ContSters102723, utilizator
Pai n-am scris ca nu intra in calcul prima si ultima zi?
Prima zi este 28 mai iar ultima zi este 13 iunie, adica 13 iunie este ultima zi in care puteati sa depuneti recursul (motivat, desigur, sub sanctiunea nulitatii lui).

Daca 13 iunie 2009 a fost o zi nelucratoare, termenul de depunere al recursului se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare (art. 101, alin. 5 Cod procedura civila). Daca 13 iunie 2009 a fost sambata, puteati sa-l depuneti si luni, 15 iunie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs razvandicu razvandicu Va salut din nou!Se poate face recurs la un litigiu de munca in 10 zile de la comunicare..sunt 10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Intrebare nic1 nic1 ce inseamna recurs in 5 zile de la pronuntare? este vb de zile calendaristice sau lucratoare? (vezi toată discuția)
Termen recurs adelina mihut adelina mihut Am primit o hotarare judecatoreasca (contencios administrativ) pe data de [b]09.07.2009[/b]. Pana in ce data se poate depune cerere de recurs? (direct la ... (vezi toată discuția)