avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen recurs

Am primit o hotarare judecatoreasca (contencios administrativ) pe data de 09.07.2009. Pana in ce data se poate depune cerere de recurs? (direct la instanta). Dar cerere de indreptare erori? (asta in cazul in care nu fac recurs). Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
adelina mihut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:55, 23 Iulie 2009
Art. 301
Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile Art. 284 alin. 2 - 4 se aplica in mod corespunzator.

Art. 302
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.

Art. 302alin1
Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) indicarea hotararii care se ataca;
c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnatura.
La cererea de recurs se va atasa dovada achitarii taxei de timbru, conform legii.
B-)
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va rog sa-mi spuneti care este ultima zi, nu stiu sigur cum sa numar cele 15 zile.
Termenul se calculeaza pe zile libere (adica nu se socotesc zilele in care incepe si se termina calcularea celor 15 zile).
Ultima zi in care puteti depune recursul, recomandat si cu confirmare de primire sau direct la Registratura instantei, este 25 iulie 2009.

Prin recurs contestati considerentele hotararii iar indreptarea vizeaza dispozitivul acesteia.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
25 pica sambata; in acest caz se mai poate depune si in 28? adica luni?

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor ContSters102723 ContSters102723 poate cineva sa ma ajute si pe mine cu o problema ? hotararea instantei am primito joi 28 mai a. c. am introdus recurs in data de luni 15 iunie cum se ... (vezi toată discuția)
Super-hotarare judecatoreasca ulian1 ulian1 In 2007 am deschis proces civil, pretentii, nr. dosar 15066/233/2007 judecatoria Galati, solutia se vede pe site-ul judecatoriei \"Respinge acţiunea civilă ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare bogdan florin vasile bogdan florin vasile buna seara numele meu este florin si in 3 aprilie 2009 mia fost retinut permisul pt o presupusa trecere pe rosu bineinteles am facut contestatie mia fost ... (vezi toată discuția)