avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Super-hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Super-hotarare judecatoreasca

In 2007 am deschis proces civil, pretentii, nr. dosar 15066/233/2007 judecatoria Galati, solutia se vede pe site-ul judecatoriei "Respinge acţiunea civilă în pretenţii formulată de reclamanta SC. Dan Iulian SRL. în contradictoriu cu pârâta Administraţia Pieţelor Agroalimentare SRL, ca nefondată. HOT:5853" dupa aproape 3 ani de "judecare", expertiza contabila, invitatie la punctaj comun, etc. Nu pot sa-mi imaginez logica sau legea dupa care judecatoarea a putut sa dea o astfel de solutionare. Intrebarea mea este la cine sa apelez sau care este urmatorul pas ca sa se faca dreptate?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
ulian1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulian1 , utilizator 17:28, 9 Iulie 2009
Hotarerea pronuntata de judecatorie poate fi atacat in termen de 15 zile. Asteptati sa va fie comunicata hotararea si folositi calea de atac....dar aveti grija sa nu treaca termenul.
dupa ce primiti hotararea promovati calea de atac (apel/recurs). cererea se depune in termenul mentionat pe hotarare (15 zile), la instanta a carei hotarares e ataca.
Daca hotararea respectiva este susceptibila de recurs, atunci recursul poate fi depus si la instanta de recurs .
buna ziua
daca aveti dubii ca hotararea ar avea anumite lacune declarati apel/recurs in 15 zile de la data primiri hotararii motivind sub aspectele retinute ,aceasta cerere recurs/apel se va depune la judecatoria care a pronuntat hotararea
bafta .
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
ContSters58959, utilizator
Recursul poate fi depus nu numai la instanta a carei hotarare se atac, ci si la instanta de recurs :)... Sanctiunea de a declara nul recursul depus la o alta instanta decat aceea a carei hotarare este atacata reprezinta o prevedere neconstitutionala a Codului de Procedura Civila, a decis Curtea Constitutionala (CCR), motivand ca se ingradeste liberul acces la justitie. Decizia Curtii Constitutionale, potrivit careia dispozitiile articolul 302 din Codul de procedura civila sunt neconstitutionale in partea care prevede „sub sanctiunea nulitatii”, a fost publicata in Monitorul Oficial pe data de 25 iulie, fiind definitiva si general obligatorie.

Alte discuții în legătură

Cerere de recurs depusã la instanþa superioarã. consecinþe adi_09 adi_09 Daca din eroare am depus cererea de recurs la instanta superioara, iar nu la cea care a pronuntat hotararea atacata, se va anula recursul ? (vezi toată discuția)
Intrebare recurs lilicrin lilicrin Procesul a avut loc intr-o localitate care nu avea jurisdictia asupra cazului. Cum se procedeaza acum? Unde se depune cererea de recurs, la judecatoria care a ... (vezi toată discuția)
Exceptie invocata de instanta! goldfish goldfish buna seara! instanta mi-a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale active, si evident ca a admis-o. la condica scrie CU APEL. intrebarea este in cate ... (vezi toată discuția)