avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate Filip.P

Activitate Filip.P

Răspuns la discuția receptia finala
Buna,
exista un termen obligatoriu pana la care se poate face receptia? Este sanctionata depasirea acestui termen? (in vederea intabularii)

Multumesc
Răspuns la discuția inscriere ipoteca CF
pentru un contract cu o ipoteca de 1.000.000 euro, ce taxe se percep?
dar daca pe cel de langa mine nu il intereseaza sa imi cedeze terenul...il pot obliga in vre-un fel ? ma ajuta legea in acest sens ?

sper ca ati inteles problema in cauza.

Multumesc
In cazul in care sunt invecinate parcelele... exista reglementare legala? sa fie mai mult decat o invoiala a partilor.

va rog sa imi indicati legislatia aferenta pentru situatia in care parcelele sunt invecinate.

multumesc !
Buna.
Ma intereseaza sa stiu daca un intreprinzator cumpara mai multe parcele intr-o localitate, dar nu in acelasi loc ci in locuri diferite, daca exista posibilitatea sa uneasca parcelele respective in baza unui temei legal

Exemplu : am teren de 5000mp in total in satul X, dar 3000mp sunt la intrarea in sat 1000mp in mijlocul satului, iar 1000mp sunt la iesirea din sat. Pot depune o cerere pentru a beneficia de o singura parcela de 5000 mp in loc de trei?
Exista vre-o prevedere legala?

Multumesc
Răspuns la discuția Spor vechime in munca
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
Bună,

Aş dori o lămurire cu privire la art. 41 din CCM la nivel naţional, şi anume:
vechimea în muncă se referă la munca prestată la un anumit angajator sau la întreaga muncă prestată în timpul vieţii? De exemplu, dacă o persoană a fost angajată timp de 3 ani, iar apoi a schimbat locul de muncă, noul angajator trebuie să plătească cei 5% începând cu angajarea sau trebuie să treacă 3 ani de la data angajării şi apoi va fi obligat să plătească acel spor.

Tind să cred că se referă la întreaga vechime de muncă, dar aş dori un argument mai solid în a susţine acest fapt.

Mulţumesc.