avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate alina.alina

Activitate alina.alina

Surioara mea minora este in plasament la mine, de cateva luni. Nu voi intra in detalii, dar pe aceasta cale doresc sa le multumesc celor de la Protectia Copilului din Deva, au dat dovada de profesionalism, si , desi nu ma asteptam, chiar m-au ajutat. Intrebarea mea ar fi : Odata ce am o hotarare judecatoreasca prin care s-a instituit plasamentul la mine, parintii biologici ai fetei si-au pierdut, odata cu drepturile, si obligatiile? De ce intreb acest lucru? Pentru ca ei se bat cu pumnul in piept ca isi vor copilul inapoi, ca eu nu am posibilitati financiare sa o cresc, dar in aceste cateva luni, inafara de probleme, circ si scandal, ei nu au facut nimic pentru fata lor, nu i-au dat nici macar 1 leu. Inteleg ca eu imi asum TOT ce tine de acest copil, din punct de vedere moral, financiar, samd, dar nu este numai normal ca si parintii sa fie obligati sa plateasca o anumita suma ? Asa cum un tata care a divortat de sotia lui este obligat sa plateasca o pensie alimentara pentru cresterea copilului, asa ar fi numai normal ca si acesti parinti, care nu au fost in stare sa isi creasca copilul, sa fie obligati sa plateasca o pensie alimentara, INDIFERENT daca au locuri de munca sau nu. Consider ca in momentul in care ai facut un copil, trebuie sa iti asumi TOT ceea ce tine de el. Nu vreau acesti bani pentru mine, de fapt ii vreau pentru surioara mea, ca sa aiba mai multi bani de buzunar.
Răspuns la discuția Garantie Imobiliara la Angajare
Gestiunea are o valoare mult mai mare decat ceea ce mi se cere mie, ar trebui sa aduc vreo 3 imobile sa acopar. Am citit putin legea gestiunii, si am vazut ca se poate face asa ceva, si anume actul de neinstrainare. Se poate garanta si cu un cont in banca, dar ar trebui sa am o suma pe care eu nu o pot depune, deoarece e prea mare.

"Gestionarul are obligatia de a constitui o garantie in numerar.

Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc, in functie de natura si valoarea bunurilor gestionate, plafoanele valorice si conditiile in care este obligatorie si constituirea unor garantii suplimentare, constind din:

a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de organizatia socialista, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;

a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de agentul economic, autoritatea sau institutia publica, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;
Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca valoarea este foarte mare, trebuie sa fac un act la notar cum ca nu am voie sa vand o anumita proprietate pe numele meu, fara acordul lor. Intrebarea mea este urmatoarea : In ce conditii pot acestia sa intre in posesia bunului imobil? In cazul unor lipsuri mari in gestiune, exista un proces, sau pur si simplu, acestia imi pot lua bunul? Ma intereseaza daca pot intra in posesia imobilului direct, sau printr-un ordin judecatoresc. Va multumesc anticipat.