avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile parintilor biologici in cazul unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile parintilor biologici in cazul unui plasament

Surioara mea minora este in plasament la mine, de cateva luni. Nu voi intra in detalii, dar pe aceasta cale doresc sa le multumesc celor de la Protectia Copilului din Deva, au dat dovada de profesionalism, si , desi nu ma asteptam, chiar m-au ajutat. Intrebarea mea ar fi : Odata ce am o hotarare judecatoreasca prin care s-a instituit plasamentul la mine, parintii biologici ai fetei si-au pierdut, odata cu drepturile, si obligatiile? De ce intreb acest lucru? Pentru ca ei se bat cu pumnul in piept ca isi vor copilul inapoi, ca eu nu am posibilitati financiare sa o cresc, dar in aceste cateva luni, inafara de probleme, circ si scandal, ei nu au facut nimic pentru fata lor, nu i-au dat nici macar 1 leu. Inteleg ca eu imi asum TOT ce tine de acest copil, din punct de vedere moral, financiar, samd, dar nu este numai normal ca si parintii sa fie obligati sa plateasca o anumita suma ? Asa cum un tata care a divortat de sotia lui este obligat sa plateasca o pensie alimentara pentru cresterea copilului, asa ar fi numai normal ca si acesti parinti, care nu au fost in stare sa isi creasca copilul, sa fie obligati sa plateasca o pensie alimentara, INDIFERENT daca au locuri de munca sau nu. Consider ca in momentul in care ai facut un copil, trebuie sa iti asumi TOT ceea ce tine de el. Nu vreau acesti bani pentru mine, de fapt ii vreau pentru surioara mea, ca sa aiba mai multi bani de buzunar.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:06, 10 Februarie 2012
Parintii sunt obligati la intretinere si daca ar fi decazuti din drepturi, deci da, trebuie sa-si intretina copilul minor. Daca n-o fac de bunavoie, actionati in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara rpc rpc Daca cer in fata instantei ca vreau sa renunt la pensia alimentara pe care ar trebui sa mi-o plateasca sotul, va fi in acord judecatoarea? Sunt la curent cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara luizananu@yahoo.ro luizananu@yahoo.ro buna ziua! nepoata mea este in plasament familial iar statul imi da suma de 600 lei , mama este decedata, tatal lucreaza in strainatate. Prin plasament ... (vezi toată discuția)