avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie Imobiliara la Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie Imobiliara la Angajare

Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca valoarea este foarte mare, trebuie sa fac un act la notar cum ca nu am voie sa vand o anumita proprietate pe numele meu, fara acordul lor. Intrebarea mea este urmatoarea : In ce conditii pot acestia sa intre in posesia bunului imobil? In cazul unor lipsuri mari in gestiune, exista un proces, sau pur si simplu, acestia imi pot lua bunul? Ma intereseaza daca pot intra in posesia imobilului direct, sau printr-un ordin judecatoresc. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alina.alina , utilizator 13:22, 1 Septembrie 2009
Eu nu am mai auzit de o astfel de constrangere :">
De unde pana unde ideea sa garantezi cu casa ? pentru ce sa garantezi.. pentru un post primit? pentru un salariu cuvenit in urma muncii?

Exista o lege privind gestiune, dar sa garantezi cu casa... nu vi se pare un pic ciudat, suspect, abuziv si nelegal?

Eu va recomand cu sinceritate sa va ganditi de 5 ori inainte de a semna asa ceva si sa discutati si cu un avocat acel contract...

Este abuziv ce vi se solicita!
1. Angajatorul nu procedeaza corect, adica este ilegal sa faca asa ceva!
2. Functia de director de magazin este o functie ca oricare alta. Daca are si gestiune, se aplica prevederile Legii gestionarului (22/1969) si se retine garantie baneasca nu ipoteca pe un imobil.
3. Cine nu are imobil proprietate personala nu poate fi angajat ca director de magazin?
Gestiunea are o valoare mult mai mare decat ceea ce mi se cere mie, ar trebui sa aduc vreo 3 imobile sa acopar. Am citit putin legea gestiunii, si am vazut ca se poate face asa ceva, si anume actul de neinstrainare. Se poate garanta si cu un cont in banca, dar ar trebui sa am o suma pe care eu nu o pot depune, deoarece e prea mare.

"Gestionarul are obligatia de a constitui o garantie in numerar.

Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc, in functie de natura si valoarea bunurilor gestionate, plafoanele valorice si conditiile in care este obligatorie si constituirea unor garantii suplimentare, constind din:

a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de organizatia socialista, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;

a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de agentul economic, autoritatea sau institutia publica, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
alina.alina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie suplimentara gestionar nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pot solicita unui angajat gestionar la angajare o garantie suplimentara a unui bun? Gestiunea este destul de ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala marculescu marculescu Buna ziua! Lucrez ca referent la un CAR pensionari, am contract de munca pe nedeterminata, cu contract garantie materiala de 280/luna desi venitul meu brut ... (vezi toată discuția)
Garantie angajare Radul Radul Buna ziua. Am fost la un interviu pentru postul Agent vanzari. Am fost acceptat si mi se cere o ipoteca de 60. 000 lei. precizez ca mi s-a spus de aceasta ... (vezi toată discuția)