avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie angajare

Buna ziua. Am fost la un interviu pentru postul Agent vanzari. Am fost acceptat si mi se cere o ipoteca de 60. 000 lei. precizez ca mi s-a spus de aceasta clauza ianinte de interviu, ca firma are un renume in tara si au un capital de peste 7. 000. 000 lei!

Este normal? Si care sunt masurile de siguranta pe care ar trebui sa le iau pentru a nu regreta. Precizez si ca masina si marfa sunt asigurate!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 14 Aprilie 2012
Da. Asa se practica. Veti depune acea garantie pentru gestiunea pe care o veti avea. Asigurarile de care amintiti sunt pentru cazuri de forta majora, care nu tin de grija si interesul dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Legea nr.22/1969 prevede:
Art. 10. - Gestionarul are obligatia de a constitui o garantie in numerar.
Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc, in functie de natura si valoarea bunurilor gestionate, plafoanele valorice si conditiile in care este obligatorie si constituirea unor garantii suplimentare, constind din:
a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de organizatia socialista, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;
b) obligatii asumate de terti fata de organizatia socialista de a acoperi pagubele ce s-ar cauza de gestionar, fie integral, fie pentru o suma determinata.

Garantia suplimentara prevazuta la alineatul precedent poate fi constituita si in numerar.

Ministerele si celelalte organe centrale pot extinde, in functie de natura si valoarea bunurilor, obligatia de a constitui garantii in conditiile prezentului capitol si asupra altor categorii de angajati care minuiesc bunuri, cu exceptia celor ce primesc bunuri spre a le folosi in indeplinirea atributiilor de serviciu.

Nu este obligat sa constituie garantie cel care inlocuieste temporar un gestionar sau cel caruia i se incredinteaza o gestiune pe o perioada de cel mult 60 zile pina la numirea unui gestionar.

....

Art. 18. - In vederea constituirii garantiei suplimentare, imobilele se evalueaza in conformitate cu dispozitiile legale privind modul de stabilire a despagubirilor pentru terenurile si constructiile care trec in proprietatea statului prin expropriere.

Bunurile mobile se evalueazala 50 % din pretul de vinzare cu amanuntul. In cazul in care bunurile mobile nu au pret de vinzare cu amanuntul, evaluarea se face de organizatia socialista in favoarea careia este constituita garantia, care va consulta, in caz de necesitate, organele de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala marculescu marculescu Buna ziua! Lucrez ca referent la un CAR pensionari, am contract de munca pe nedeterminata, cu contract garantie materiala de 280/luna desi venitul meu brut ... (vezi toată discuția)
Garantie suplimentara gestionar nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pot solicita unui angajat gestionar la angajare o garantie suplimentara a unui bun? Gestiunea este destul de ... (vezi toată discuția)
Garantie imobiliara la angajare alina.alina alina.alina Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca ... (vezi toată discuția)