Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GARANTIE SUPLIMENTARA GESTIONAR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GARANTIE SUPLIMENTARA GESTIONAR

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pot solicita unui angajat gestionar la angajare o garantie suplimentara a unui bun? Gestiunea este destul de mare, iar garantia materiala de 1-3 salarii ar fi cam apa de ploaie. As dori sa solicit aceasta garantie suplimentara deoarece, ultimul gestionar m-a lasat balta. pur si simplu nu s-a mai prezentat la servici.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 19 Noiembrie 2012
Potrivit Legii nr.22/1969:
art. 10. - Gestionarul are obligatia de a constitui o garantie in numerar.
Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc, in functie de natura si valoarea bunurilor gestionate, plafoanele valorice si conditiile in care este obligatorie si constituirea unor garantii suplimentare, constind din:
a) afectarea unor bunuri imobile sau bunuri mobile de folosinta indelungata, proprietate a gestionarului sau a unor terti, pentru garantarea fata de organizatia socialista, a acoperirii pagubelor ce s-ar cauza de gestionar;
b) obligatii asumate de terti fata de organizatia socialista de a acoperi pagubele ce s-ar cauza de gestionar, fie integral, fie pentru o suma determinata.

Garantia suplimentara prevazuta la alineatul precedent poate fi constituita si in numerar.

Ministerele si celelalte organe centrale pot extinde, in functie de natura si valoarea bunurilor, obligatia de a constitui garantii in conditiile prezentului capitol si asupra altor categorii de angajati care minuiesc bunuri, cu exceptia celor ce primesc bunuri spre a le folosi in indeplinirea atributiilor de serviciu.

Nu este obligat sa constituie garantie cel care inlocuieste temporar un gestionar sau cel caruia i se incredinteaza o gestiune pe o perioada de cel mult 60 zile pina la numirea unui gestionar.

In speta, consider ca puteti solicita o garantie suplimentara ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie angajare Radul Radul Buna ziua. Am fost la un interviu pentru postul Agent vanzari. Am fost acceptat si mi se cere o ipoteca de 60. 000 lei. precizez ca mi s-a spus de aceasta ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala marculescu marculescu Buna ziua! Lucrez ca referent la un CAR pensionari, am contract de munca pe nedeterminata, cu contract garantie materiala de 280/luna desi venitul meu brut ... (vezi toată discuția)
Garantie imobiliara la angajare alina.alina alina.alina Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca ... (vezi toată discuția)