avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate Laurc1

Activitate Laurc1

Asa voi proceda. Multumesc pentru sfaturi.
este singurul vecin ce m-a reclamat vreodata. Politia nu a constatat nimic in neregula.
Am o retinere sa merg la alti vecini, deoarece aceste vizite sunt de obicei dupa ora 22.30.
Buna ziua,
de 2 ani traiesc urmatoarea situatie.
Vecinul meu din bloc, de la etajul imediat inferior, ma hartuieste constant, pe motiv ca produc zgomote deranjante in apartamentul meu.
Hartuirea consta in vizitele sale nocturne la usa apartamentului meu, precum si cu reclamatii periodice la Politie. Copii mei au ajuns sa nu-mi mai permita sa mai bat macar un cui in casa, de teama ca vine Politia la usa.
Ce solutii am pentru rezolvarea acestui diferend?
multumesc.
Armenteros a scris:

Fara sa pretind ca sunt detinatorului absolut, cred ca solutia tot pausalul o reprezinta. Dacaesti uituc, indiferent sau pur si simplu "ti se rupe" trebuie sa iti asumi niste riscuri.
Odata cu repartizarea consumului pausal ar trebui efectuata si modificarea in ultimul index, astfel ca atunci cand vine omu cu indexu, sa nu mai plateasca inca o data ceea ce a achitat prin sistemul pausal.
Asa ce se intampla, pentru luna respectiva platesc ceilalti?
Sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor.

Undeva in normele de aplicare scrie ceva de genul " se va calcula consumul mediu din ultimele 3 luni"
Problema era de fapt - desi am consumat 3mc de apa in 2 luni,platesc prin sistemul "pausal" 8mc, fara a se mai face vreo reglare.Abia in luna urmatoare verificarii contorului voi plati consumul inregistrat.
deci puctual:
1.Avizarea s-a facut cu 2 zile inainte de verificare-prin anunt afisat la avizier (in aceea seara tranzitam locuinta de la mare in drum spre munte)
2.Hotararea a fost luata in sedinta comitetului executiv.
3.Indexul l-am lasat ca de obicei in cutia postala a asociatiei, in seara in care a fost pus anuntul(25.06.09)-am revenit la domiciliu la data de 04.07.09.
4.Da.Doar 2 sau 3 apartamente din totalul de 66 nu sunt contorizate.
Am citit legea si normele de aplicare,dar nu am gasit nimic clar despre situatia in care ma aflu.
Din pacate nu este raspunsul ce-l doream, dar stiu in ce directie sa continui relatia cu asociatia pentru a nu cadea in penibil.
Multumesc pentru informatie.
Am aceeasi problema cu asociatia si pausalul si daca-mi permiteti am ridic problema mea in acest topic.
In luna mai 2009 s-au schimbat membrii comitetului, iar la sfarsitul lunii iunie 2009 au trecut la verificarea contoarelor de apa de apartament.La acea data fiind in concediu (plecat din localitate),in apartamentul meu nu s-a facut acea verificare.
Ulterior s-a afisat la avizierul asociatie instiintarea "toti locatarii ce nu au permis verificarea contoarelor de apa , vor plati consumul de apa in regim pausal", ceea ce s-a intamplat in cazul meu, desi sunt contorizate consumurile de apa si am lasat indexul in cutia postala a asociatiei la data de 30 iunie 2009.De atunci n-am mai fost avizat cu privire la verificarea contoarelor, iar la calculul cotelor de intretinere nu s-a tinut cont de consumul meu de apa contorizat(atat pt. iunie cat si pt iulie), ci au fost calculate la fel ca la apartamentele necontorizate.
Este legala aceasta decizie a asociatiei?