avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters102065

Activitate ContSters102065

Discuție blocare RCA ???
Buna seara, ieri am avut un accident rutier, am lovit masina din fata mea oprita la semafor .Masina condusa de mine nu este proprietate personala, am fost la Politia Rutiera pentru ca proprietarul masinei avariate asa a vrut ( masina condusa de mine nu a suferit nici o avarie , Golf V, masina avariata este o Jetta din 1991, bara spate din plastic indoita si ceva tabla). Azi dimineata proprietarul masinei condusa de mine a mers la asigurari si a spus ca el nu accepta sa-i ofere asigurarea RCA . Proprietarul masinei avariate a spus ca o sa ne intalnim la tribunal.
Ce trebuie sa fac eu in situatia de fata ? Sa astept sfarsitul procesului sau sa ajung la o intelegere ?
am vorbit cu alt avocat, acelasi lucru.X-(
poate in 3 ani reusesc sa gasesc un avocat
Azi am fost la un avocat , raspunsul a fost socant : sanse sa castigati sunt minime, procesul poate sa dureze si 1 an, chiar si mai mult, iar suma ( aproximativ 1900 ron) este prea mica in raport cu durata si cheltuielile procesului.
In Timisoara sunt alte legi ? Data de 04.09 este ultima zi de preaviz si eu nu stiu ce sa fac.#-o:((
la caserie, am chitanta
Angajament de plata.
Inspectorul de resurse umane al firmei spune ca in contractul colectiv de munca la nivel de unitate ( ramura agricultura ) nu scrie nimic de salar compensatoriu si nici de faptul ca trebuie sa fiu platita pentru 8 ore pe perioada preavizului ( am lucrat doar 4 ).
"Daca nu platesti, esti concediata."- asta mi-a spus patronul.
In data de 07.08.2009 am primit preaviz , 20 de zile lucratoare, in aceasta perioada am lucrat 4 ore pe zi, ieri (02.09.2009) am fost informata telefonic ca nu o sa platita pt 8 ore si nu o sa primesc nici un salar compensatoriu. Patronul este obligat sa respecte Contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010? Contractul colevtiv de munca la nivel de firma, poate sa fie sub cel national? Ultima zi de lucru este 04.09, pentru cele 4 zile din luna septembrie o sa fiu platita in data de 05.10 ? Am fost obligata sa platesc 1000 ron, in luna mai, din amenda care a fost data de Garda Financiara ( 2000 ron), nu era in atributiile mele sarcina respectiva, suma este mai mare decat salarul si a trebuit sa o platesc integral in termen de 15 zile. Cum sa procedez ?

Am sunat la ITM raspunsul lor : firma nu este obligata sa respecte Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2009 - 2010.
Un avocat spune ca trebuie sa respecte.
Cine are dreptate?