avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... blocare RCA ???
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

blocare RCA ???

Buna seara, ieri am avut un accident rutier, am lovit masina din fata mea oprita la semafor .Masina condusa de mine nu este proprietate personala, am fost la Politia Rutiera pentru ca proprietarul masinei avariate asa a vrut ( masina condusa de mine nu a suferit nici o avarie , Golf V, masina avariata este o Jetta din 1991, bara spate din plastic indoita si ceva tabla). Azi dimineata proprietarul masinei condusa de mine a mers la asigurari si a spus ca el nu accepta sa-i ofere asigurarea RCA . Proprietarul masinei avariate a spus ca o sa ne intalnim la tribunal.
Ce trebuie sa fac eu in situatia de fata ? Sa astept sfarsitul procesului sau sa ajung la o intelegere ?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 22:18, 23 Octombrie 2009
Proprietarul masinii v-a permis sa conduceti masina,nu ati furat-o.
De ce sa nu fie acoperitoare polita RCA?Incercati sa ajungeti cu acesta la o intelegere.
Ca sofer nu este afectat,iar daca reducerea la reinnoirea politei este problema,puteti suporta diferenta.
Dar cel mai bine ar fi sa mergeti la asigurator sa-i amintiti ca este obligat sa acorde despagubirea persoanei prejudiciate.
Are aceasta obligatie chiar si in situatia in care ati condus fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor simonaioana72 simonaioana72 Un membru al familiei mele a neglijat reinnoirea politei rca si la un semafor a lovit bara unei masini. Cel lovit are casco si vrea reparatie completa pe ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa in cazul in care asiguratorul refuza sa-mi plateasca reparatia masinii? tina23 tina23 Buna ziua, Am avut un eveniment auto, am fost lovita din spate de un taximetrist cu un Logan asigurat la UNIQA, in urma caruia mi s-a spart bara pe spate, ... (vezi toată discuția)
Rca despãgubește și în cazul când altcineva conduce mașina? fuzzydoe fuzzydoe Sunt proprietarul unui autovehicul pentru care recent am încheiat un RCA pentru persoană fizică. Nu am trecut utilizator pe asigurare fiindcă, sincer, nu ... (vezi toată discuția)