avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident usor

Un membru al familiei mele a neglijat reinnoirea politei rca si la un semafor a lovit bara unei masini. Cel lovit are casco si vrea reparatie completa pe aceasta directie. Ce poate pati persoana fara rca? Daca face urgent asigurarea si intra in vigoare abia maine ce se poate intampla? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:36, 13 Mai 2016
Buna Ziua. Polita RCA nu poate fi antedatata. Astazi masina nu a fost asigurata. Daca nu ati fost la Politie puteti incerca o solutionare amiabila: pagubitul va prezinta un deviz si dvs. il achitati. Sau mergeti sa faca o constatare la un service autorizat, vedeti ce suma ii comunica si o achitati.
ms
Atentie la devizul de reparatie. Acesta trebuie sa cuprinda numai reparatiile care sunt urmare directa a accidentului. Proprietarul autoturismului vrea sa profite de accident si sa faca si alte reparatii care nu au legatura cu accidentul.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Accident Iulyan85 Iulyan85 problema sta cam asa:i-am lovit masina unui vecin .indoita putin tabla in spate.el mi-a zis sa-i dau o suma de bani ca o repara el si sa nu mai implicam ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pagube materiale cu masina de serviciu (curierat) fara asigurare casco florin_teodor florin_teodor Buna ziua, Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful ... (vezi toată discuția)