avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu pagube materiale cu masina de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu pagube materiale cu masina de serviciu (curierat) fara asigurare CASCO

Buna ziua,
Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful firmei mi-a cerut ca toate costurile reparatiei sa fie suportate de mine.
As dori sa stiu daca firma era obligata ca masina sa aiba asigurare CASCO, daca sunt obligat sa platesc eu reparatia si daca nu sunt de acord sa achit acele cheltuieli cum ma poate obliga sa le platesc ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:52, 26 Mai 2016
Nu exista obligativitatea unei firme de a-si asigura masinile cu o polita de tip casco.In ce priveste reparatia masinii pe banii dv, depinde ce este prevazut in CIM, sunt companii care prevad asta in contract.
1. Firma nu este obligata sa incheie asigurari CASCO pentru autovehiculele din dotare
2 Daca dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului veti suporta costul reparatiei si eventuale cheltuieli conexe (transportul autotuvehiculului de la locul accidentului la unitatea service)
3. Daca nu platiti de buna voie veti fi obligat prin hotarare judecatoreasca. In acest caz suportati si cheltuielile de judecata care nu sunt mici.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe casco desi eu aveam rca valabil MihaiEduard MihaiEduard Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati. acum doua luni fiind sofer la o firma conducand un tractor am acrosat un autoturism parcat din cauza conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Pretentii daune DraghiciIulian DraghiciIulian In 30.03.2015 autoturismul pe care il conduceam a fost lovit din spate de un alt vehicul .In urma cercetarilor a reiesit clar vina celui care a lovit .In urma ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)