Buna ziua,
Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful firmei mi-a cerut ca toate costurile reparatiei sa fie suportate de mine.
As dori sa stiu daca firma era obligata ca masina sa aiba asigurare CASCO, daca sunt obligat sa platesc eu reparatia si daca nu sunt de acord sa achit acele cheltuieli cum ma poate obliga sa le platesc ?
Nu exista obligativitatea unei firme de a-si asigura masinile cu o polita de tip casco.In ce priveste reparatia masinii pe banii dv, depinde ce este prevazut in CIM, sunt companii care prevad asta in contract.
1. Firma nu este obligata sa incheie asigurari CASCO pentru autovehiculele din dotare
2 Daca dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului veti suporta costul reparatiei si eventuale cheltuieli conexe (transportul autotuvehiculului de la locul accidentului la unitatea service)
3. Daca nu platiti de buna voie veti fi obligat prin hotarare judecatoreasca. In acest caz suportati si cheltuielile de judecata care nu sunt mici.
ing. Ioan Ciobanu