avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu

In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis initial dosarul de dauna la Omniasig ca dupa 1 luna sa aflu ca valoarea reala a masinii mele este de 6500 euro{ford focus c-max 2004},iar valoarea reparatiei de 11000 euro.Am deschis acum dosar pe casco la Carpatica dar cei de acolo nu mi accepta devizul de la pt ca nu au conventie cu ei si mi au facut un deviz dupa audatex,costul reparatiei fiind de 7000 de euro.service. Acum cei de la Carpatica ma trimit si printr-un service fantoma unde au ei conventie si ii costa 45 lei/ora.Nu inteleg de ce la unii e dauna totala si la altii nu.Masina e asigurata la 9800 euro si mi au zis ca daca vreau sa o repar trebuie sa dau io diferenta pana la 11000
Cel mai recent răspuns: claus10 , utilizator 10:19, 14 August 2008
chiama l pe vinovatul accidentului in instanta si cerei sa ti repare masina sau adu in instanta chitanta cu cat te a costat trebuie sa ai o constatare a faptei,evaluarea pagubelor produse asupra masini.Ce te intyereseaza pe tine unde e el asigurat sa dea asiguratori cat vor restul sa puna el din buzunar.:O

Pana la urma nu stiu daca cel care m-a lovit ar trebui sa ma despagubeasca ci aia de la asigurari carora le-a dat banii pe polita.(oricum aia de la casco m-au dezamagit de tot,pt ca ei ar fi trebuit sa-mi de-a aia 9800 de euro la cat e asigurata masina, incat nu-mi vine sa mi mai fac casco la masina;cel putin la ei nu)

Problema se prezinta putin altfel.
Atelierul de reparatii se alege de detinatorul autoturismmului. Este recomandat sa repari autoturismul la un service cu care asiguratorul are conventie. In momentul in care reparatia este terminata, cu devizul de reparatii te prezinti la asigurator care iti da acceptul de plata, te duci la service si-ti ridici autoturismul.
In cazul autoturismul este reparat la un service cu care asiguratorul nu are conventie, la terminarea reparatiei platesti din buzunar contravaloarea reparatiei, ridici autoturismul, prezinti factura asiguratorului si astepti sa-ti dea banii......
Alegerea va apartine.:-/
Numai bine va doresc
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
E f. putin pe Audatex; Pierdeti f. multi bani si atata timp cat, sa inteleg, intentionati sa efectuati reparatia vehiculului, logic ar fi sa recuperati toate cheltuielile. Sfatul meu e sa ii actionati pe toti in judecata: asiguratori casco si RCA, pers. vinovata de accident si, in baza probelor ce se vor administra, veti recupera intreaga suma, inclusiv cheltuielile de judecata.:)
sdianaviolina a scris:

Sfatul meu e sa ii actionati pe toti in judecata: asiguratori casco si RCA, pers. vinovata de accident si, in baza probelor ce se vor administra, veti recupera intreaga suma, inclusiv cheltuielile de judecata.:)


De la asigurator nu obtineti mai mult decat valoarea autorismului la data accidentului. Ma refer la cheltuielile pentru reparatie. De la persoana vinovata este posibil sa nu obtineti nimic. In functie de cum se apara in instanta.

Mult succes

ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto

Alte discuții în legătură

Accident cu daune materiale- vinovat-calitate asigurat prin rca bumbu bumbu La data de 30.06.2008 am fost impicat intr-un accident rutier cu pagube materiale in care eu iesind de pe un drum lateral si avand in dreapta mea un lan de ... (vezi toată discuția)
Accident usor simonaioana72 simonaioana72 Un membru al familiei mele a neglijat reinnoirea politei rca si la un semafor a lovit bara unei masini. Cel lovit are casco si vrea reparatie completa pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto f1re22 f1re22 buna ziua,ma numesc T.Alexandru,in urma cu 3 saptamani mergeam pe Str.Orsova,drum cu prioritate,la intersectie cu str. Dezrobiri un nene care avea indicatorul ... (vezi toată discuția)