avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Unde ma pot adresa in cazul in care asiguratorul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Unde ma pot adresa in cazul in care asiguratorul refuza sa-mi plateasca reparatia masinii?

Buna ziua,

Am avut un eveniment auto, am fost lovita din spate de un taximetrist cu un Logan asigurat la UNIQA, in urma caruia mi s-a spart bara pe spate, fusta portbagajului este indoita la fel si haionul.Masina este inmatriculata in Cehia cu acte in regula, ITP si asigurare valabile.Am completat un constat amiabil cu taximetristul, am deschis dosar de daune si am fost si la constatare.De acolo mi s-au recomandat vreo 5 service-uri agreate de UNIQA, dintre care am ales unul care mi s-a parut mai cunoscut.
Ajunsa cu masina la service mi s-a demontat bara spate pentru a vedea daca mai este nevoie si de alte suplimente pe langa valoarea reparatiei masinii. Mi s-a spus ca vor trimite dosarul la Bucuresti spre aprobare si ma vor anunta cand sa aduc masina in service. M-au sunat dupa cateva zile sa vin cu masina in service pentru a doua constatare deoarece valoarea reparatiei masinii a fost considerata prea mare de cei de la Bucuresti.Am fost si la a doua constatare, au demontat iarasi bara spate si au facut alte poze suplimentare, spunandu-mi ca ma vor anunta cand sa aduc masina in service.
M-au sunat si mi-au spus sa aduc masina in data de 10 decembrie, iar cand am ajuns in service, mi s-a spus ca celor de la UNIQA din Bucuresti li se pare suspect ca masina care m-a tamponat din spate nu are urme vizibile in urma impactului, decat o grila foarte putin indoita, fara bara sau capota indoite sau faruri sparte etc...

Si acum dupa ce am scris atat va intreb, unde as putea sa ma adresez pentru a grabi putin lucrurile pentru ca a trecut deja o luna de zile si nu s-a intamplat aproape nimic...
In cazul in care asiguratorul refuza sa plateasca unde as putea sa ma adresez?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 12:48, 2 Ianuarie 2013
As mai face o precizare ca nu au fost martori la acest eveniment deoarece s-a intamplat in jurul orei 18:30, singura persoana fiind colegul taximetristului aflat in masina pentru schimbul de tura.
Initial staruiti la nivelul asiguratorului
In situatia in care constatati dezinteres sesizati oficial comisia locala de supraveghere a asiguratorilor
Trebuie sa convocati asiguratorul la conciliere diirecta pentru a incerca sa rezolvati litigiul pe cale amiabila. Daca nu reusiti singura cale de urmat este actionarea societatii de asigurare in judecata.
Din cele prezentate de dvs se pare ca asiguratorul are dreptate. Pentru formularea unei opinii complete si argumentate trebuie sa cunosc continutul dosarului de dauna si mai ales declaratiile conducatorilor auto si fotografiile autoturismelor avariate.
eu am avut tiganii de genu cu Euroins si am stat cam 3 ani pana mi-au intrat banii in cont. 2 reclamatii la CSA, invitatie la conciliere, proces, executare silita. In cazul meu nu s-au prezentat nici la conciliere nici la tribunale. La urma a meritat ca s-a facut dreptate. Sfatul meu: sesizeaza online CSA ca nu te costa nimic. Nu te astepta la minuni ca oricum sunt toti pe aceeasi felie. De la depunerea dosarului asiguratorul are obligatia de plata in vreo 15 zile daca bine imi amintesc poti cauta in legea asigurarilor. De meserie sunt un simplu sofer si mai nou la ultimele accidente in care am fost implicat, dupa ce bagam masina in service, urma ca firma de asigurari sa comanade piesele iar service-ul doar sa le monteze si sa solicite mici suplimentari eventual
Asiguratorul are dreptul sa faca propriile investigatii in termen de trei luni de la data avizarii daunei. Plata se face in termen de 10 zile de la depunerea ultimului act in dosarul de dauna (cererea de despagubire). In termen de 10 zile asiguratorul trebuie sa va instiinteze in scris daca face sau nu investigatiile despre care am scris mai inainte.
Daca refuza plata daunei sau va ofera o suma pe care o considerati necorespunzatoare valoric singura sansa este procesul cu etapele premergatoare aratate de colegii de forum mai inainte.

Alte discuții în legătură

Salut vlaseiulian86 vlaseiulian86 Am avut un accident rutier in urma caruia am fost spitalizat 10 zile. Am fost la asigurari in calitate de pagubit si si mi s-a zis ca se asteapta neinceperea ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare privata Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un prieten al meu a fost lovit intr-o parcare de hipermarket de un alt autoturism. Cauza, neacordare de prioritate, celalalt venea din dreapta. Avariile nu ... (vezi toată discuția)