Un prieten al meu a fost lovit intr-o parcare de hipermarket de un alt autoturism. Cauza, neacordare de prioritate, celalalt venea din dreapta. Avariile nu sunt mari, bara si o aripa, dar masina fiind un Ford Focus, totusi reparatia nu e chiar ieftina. Celalalt a si plecat fara multe explicatii.
La politie prietenul meu a aflat cu surprindere ca fiind domeniu privat nu e considerat accident. Pe islazul comunal mai intelegeam, dar intr-o parcare pare cam ciudata chestia asta. Pana la urma a ramas totusi ca politia o sa il caute pe celalalt, un taximetrist, dupa numarul de inmatriculare. Cautand pe net am dat de un articol din care citez
Accidentele petrecute in incinta centrelor comerciale nu se supun Codului Rutier daca drumul pe care s-a produs tamponarea nu are utilitate privata. Aceste cazuri sunt solutionate de catre politistii de la sectia unde este arondata zona in care s-a petrecut incidentul rutier.
Totusi, in cazul parcarilor hipermarketurilor, zona, desi privata, este considerata ca avand utilitate publica. Drept urmare intra sub incidenta Codului Rutier. Un aspect esential il reprezinta semnele de circulatie. Daca acestea lipsesc, nu veti fi sanctionat conform legislatiei rutiere, insa si in aceasta situatie va trebui sa informati politia, pentru a intra in posesia autorizatiei de reparatie. Daca in accident au fost implicate doua autovehicule, pagubele materiale for fi acoperite din asigurarea celui considerat vinovat de producerea evenimentului rutier.
Este real ce se spune in acel articol? Nu am reusit sa gasesc o lege din care sa reiasa acest lucru. Exista o astfel de lege?