avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Salut
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Salut

Am avut un accident rutier in urma caruia am fost spitalizat 10 zile. Am fost la asigurari in calitate de pagubit si si mi s-a zis ca se asteapta neinceperea urmarii penale pentru ca sa mi se rezolve dosarul si sa fiu despagubit. Este obligata societatea de asigurari sa imi plateasca si zilele de spitalizare? Se face un dosar pentru daune morale si unul pentru dauna auto? In cat timp sunt obligati sa imi rezolve dosarul si este obligatoriu sa astept neinceperea urmarii penale ca sa se poata rezolva cazul?!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:34, 15 Noiembrie 2009
Ordinul nr. 20/2008 al CSA prevede:
Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligația de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretențiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă. Fără a se depăși limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condițiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliței de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
b) pagube materiale;
c) pagube consecință a lipsei de folosință a vehiculului avariat;
d) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata societatea de asigurare? igna_florin igna_florin in urma unui accident intre doua masini prietenul meu a stat 3 luni in spital si a suferit mai multe operatii la membrele superioare si inferioare (avandu-le ... (vezi toată discuția)
Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)
Despagubiri suplimentare aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Una dintre masinile firmei la care lucrez a avut un accident in care vinovatia a apartinut celuilalt sofer. Firma de asigurari a constatat culpa asiguratului ... (vezi toată discuția)