avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate alex_blue

Activitate alex_blue

Răspuns la discuția Perioada de proba
tudorvaleriu a scris:

1. Nici dvs. nu cititi atent raspunsurile noastre!
2. Puteti sa-i cereti angajatorului sa scrie perioada de proba dar nu-l puteti obliga.
3. Nici nu v-ati angajat si aveti gandul de a pleca in alta parte! Va complicati prea mult, daca vreti puteti pleca prin demisie.


Nu stiu cu ce va ocupati dvs acum, insa sunt sigur ca daca ati primi o oferta cu o salarizare de 3 ori mai buna, insa cu conditia sa va angajati imediat, v-ati dori sa fiti in perioada de proba si sa puteti sa incheiati colaborarea pe loc, fara a sta in preaviz 15 zile. Oricum, consider ca am primit raspunsul la intrebarea mea, sunt multumit si va multumesc tuturor. As vrea, daca se poate, sa "inchei" acest subiect.
Răspuns la discuția Actionare in justitie
Intr-adevar, nu o sa inghet. La E-on voi merge oricum sa cer bransare individuala...Am inteles ca dureaza vreo 4 luni...Cat despre vecini, dupa cum spuneam, multi din bloc sunt deja bransati individual (la mine pe palier, din 4 apartamente, doar al meu nu e bransat); sper ca doleantele lor financiare sa nu fie prea mari :D
Ideea de la care am pornit este ca nu mi se pare legala debransarea tuturor, indiferent daca sunt la zi sau restantieri cu plata facturilor. Si as fi vrut sa stiu daca se poate face ceva in acest sens, al ilegalitatii. Din cate am inteles, nu prea se poate face nimic; cel mult de invatat din aceasta experienta.
Multumesc tuturor care si-au dedicat timpul pentru a oferi un raspuns problemei mele. Sa aveti o seara cat mai placuta!
Răspuns la discuția Actionare in justitie
Presedintele a scris:

alex_blue a scris:

Insa cheltuielile cauzate de lipsa gazului in perioada de dupa oprire cum le recuperez?


Daca nu va e cu suparare... cum ati cheltuit daca n-ati avut ce?:innocent:


Nu imi e cu suparare si va raspund printr-o parafrazare a unui spot publicitar la Mastercard (sper sa nu va fie cu suparare :) )

Butelie noua: 120 lei
Incarcarea buteliei: 40 lei
Taxi (e dificil sa cari butelia in mana): 6 lei
Efortul fizic depus pentru coborarea/urcarea pe scari a buteliei, 5 etaje: nepretuit
Disconfortul creat de presiunea scazuta a gazului de la butelie: nepretuit
Cota de risc cauzata de prezenta unei butelii in apartament: nepretuita

Ei, acum inmultiti toate astea cu 8 (parca atatea luni sunt de cand nu mai e gaz) si vedeti cat da (bine, prima taxa a fost doar la inceput, plus un aragaz care sa permita racordul la butelie-100 lei)
Răspuns la discuția Perioada de proba
Tot ce s-a spus pana acum este util si va multumesc.
Insa s-a deviat putin de la intrebarea mea, poate si pentru ca nu am fost detul de clar. Vroiam sa intreb daca eu am dreptul sa cer perioada de proba. Asta in cazul in care, in CIM nu este stipulat acest lucru. Si daca cer, angajatorul are dreptul sa refuze? Ma gandesc la acest lucru deoarece as dori sa am la dispozitie o perioada in care sa-mi dau seama daca fac fata postului sau de ce nu, sa pot raspunde pozitiv si prompt unei alte oferte aparute ulterior angajarii mele (am participat la mai multe interviuri, raspunsul urmand sa-l primesc in decurs de cateva zile). Stiu, nu e tocmai "ortodox" ceea ce fac, insa oricine ar face la fel in cazul in care ar aparea o oferta mult mai buna. De aceea, perioada de proba m-ar ajuta pentru a nu fi nevoit sa stau in preaviz.

Multumesc!
Răspuns la discuția Actionare in justitie
Pai cam asta e problema. Nu am contract individual cu Eon gaz...Asociatia de LOCATARI are. Noi plateam la asociatie gazul. De asta intreb, eu cu cine ma rafuiesc? Si nu-mi spuneti, va rog, cu rau platnicii, pentru ca nu e de datoria mea sa recuperez debitele. Ok, am inteles, solutia e sa inchei contract cu cei de la Eon si sa-mi pun contorizare separata (se poate face asta in bloc, au si altii). Insa cheltuielile cauzate de lipsa gazului in perioada de dupa oprire cum le recuperez?
Daca nu platesc, asociatia ma da in judecata si chiar imi poate scoate la licitatie bunurile pentru a-si recupera banii. Ei cand nu se achita de obligatiile lor contractuale, cum raspund? (Cand ma refeream la obligatiile mele contractuale, vorbeam despre achitarea facturilor). Nici nu stiu, sincer, ce statut juridic are o asociatie de locatari (repet, locatari, nu proprietari).

Multumesc pentru timpul acordat!
Buna ziua,

Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.

Multumesc!
Buna ziua,

In calitate de angajat, am dreptul sa cer la incheierea contractului individual de munca o perioada de proba? Daca da, in timpul acestei perioade de proba, pot sa-mi dau demisia fara preaviz?

Multumesc!