avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate camelyplace

Activitate camelyplace

Multumesc frumos.
Incredibil ce se poate intampla, sper ca in viitor, copilul meu sa nu treaca prin asa ceva, parintii mei oricum nu s-au confruntat cu asa ceva.
Vai de cei ce se vor mai incurca sa ia credite de la banci.
Multumesc frumos.
Nu, sotul nu a semnat.
Eu cred ca somatia aceasta avand incluse si penalitati (6.000 lei) nu era cazul sa atinga dreptul de proprietate al meu si, mai ales al sotului. Am luat 3.400 lei credit, cu dobanzi ajungea la 7.800 pe cat este facut si titlul executoriu prin care imi infiintasera poprirea. Motivul invocat, acela ca sumele retinute sunt mici nu cred ca e cel real din moment ce noua somatie (dupa ce un an de zile erau retinute sume) are valoarea de aproape 12.000, penalitatile sunt de 6.000.
Mi se pare aberant sa nu mi se aduca la cunostiinta de acum un an, de la infiintarea popririi salariale care e de fapt suma pe care o cer, si cel mai aberant sa aiba pretentii si sa le si poata inscrie asupra dreptului sotului (Instiintarea inscrierii somatiei venind chiar pe numele sotului din partea OCPI).
Apartamentul este obtinut prin credit ipotecar si nu a ajuns la scadenta si este singurul spatiu de locuit pentru sot, sotie si un copil minor. Am sa caut in codul familiei sa vad ce spune exact acest art.33.
Va multumesc.
Salut tuturor.
Am o problema cu un IFN, pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca.
De un an de zile aveam infiintata poprire pe salariu, mi se retin in continuare lunar 1/3 din salariu la firma unde lucrez, insa executorul judecatoresc invocand faptul ca IFN-ul considera prea mici sumele retinute si ca au facut cerere (IFN-ul), mi-a trimis somatie pe o suma foarte mare, alta decat cea din titlul executoriu prin care s-a infiintat poprirea, somatie cu inscriere a imobilului proprietate a mea si a sotului la OCPI, lucru care s-a si realizat, am facut plangere asupra inscrierii in cartea funciara, avem termen pe 4 noiembrie. Executorul judecatoresc a spus ca nu poate executa apartamentul si ca a transmis IFN-ului ca nu poate executa imobilul.
Poate cineva sa-mi spuna daca am vreo sansa sa-mi anuleze inscrierea la OCPI
eu consider ca titlul executoriu este infiintat asupra drepturilor salariale si in nici un caz asupra unui drept real imobiliar. Cum pot sa ceara urmarirea silita printr-o actiune in materia unui drept real imobiliar din moment ce clar in contractul de nevoi personale nu am garantat cu apartamentul, ba chiar este expres prevazuta urmarirea bunurilor mobile.
Va multumesc!
Multumesc, am sa fac acest lucru. Eu am sesizat si in intampinarea depusa la judecatorie atunci cand a fost termen faptul ca aceste penalitati sunt luna de luna calculate pana in termenele scadente. Adica termenele scadente sunt cam la 2 luni de la afisare dar luna urmatoare vin cu cealalta lista de plata unde afiseaza alte penalitati ce curg la suma anterioara ce nu este ajunsa la scadenta.
Nu am putut sa angajez un avocat si iata-ma cu aceasta poprire si in continuare cu sumele acestea aberante.
Din nou multumesc.
Va rog, daca-mi poate spune cineva cat de legal este ca, dupa ce se infiinteaza poprire salariala pentru o suma ce deja este calculata cu penalitati, asociatia de proprietari sa afiseze in continuare penalitati pentru suma poprita lunar. Suma poprita este 6472,67, jumatate din ea au reprezentat penalitati, lunar mi se retin 260 ron la serviciu iar pe listele de plata ale asociatiei sunt trecute penalitati de aproximativ 140 ron lunar. Suma restanta trecuta in rubrica finala este acum de 7800 ron.
Va multumesc.