avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita prin poprire salariala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita prin poprire salariala

Salut tuturor.
Am o problema cu un IFN, pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca.
De un an de zile aveam infiintata poprire pe salariu, mi se retin in continuare lunar 1/3 din salariu la firma unde lucrez, insa executorul judecatoresc invocand faptul ca IFN-ul considera prea mici sumele retinute si ca au facut cerere (IFN-ul), mi-a trimis somatie pe o suma foarte mare, alta decat cea din titlul executoriu prin care s-a infiintat poprirea, somatie cu inscriere a imobilului proprietate a mea si a sotului la OCPI, lucru care s-a si realizat, am facut plangere asupra inscrierii in cartea funciara, avem termen pe 4 noiembrie. Executorul judecatoresc a spus ca nu poate executa apartamentul si ca a transmis IFN-ului ca nu poate executa imobilul.
Poate cineva sa-mi spuna daca am vreo sansa sa-mi anuleze inscrierea la OCPI
eu consider ca titlul executoriu este infiintat asupra drepturilor salariale si in nici un caz asupra unui drept real imobiliar. Cum pot sa ceara urmarirea silita printr-o actiune in materia unui drept real imobiliar din moment ce clar in contractul de nevoi personale nu am garantat cu apartamentul, ba chiar este expres prevazuta urmarirea bunurilor mobile.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 16:52, 29 Octombrie 2009
Nu cred, ca aveti vre-o sansa sa o anulati, dar s-ar putea sa fie o idee buna de a cere rectificarea.

Potrivit Codului Civil, debitorul raspunde cu toate bunurile sale prezente si viitoare pentru datoriile lui. Deci daca poprierea (un instrument intre multe altele) nu este considerata indestulatoara, creditorul se poate folosi si de alte instrumente de executare.

Apartamentul nu poate fi executat, fiindca este un bun comun si nu bunul Dvs. propriu.
imparteala bunurilor comune ale sotilor poate fi ceruta la cererea creditorilor personali ai unuia dintre soti , in conditiile stabilite de art. 33 alin. 2 C. fam.
Potrivit acestor dispozitii legale, dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorii personali ai acestuia pot cere impartirea bunurilor comune, insa numai in masura necesara pentru acoperirea creantei .
cu alte cuvinte , apartamentul va putea fi executat la cererea creditorilor ( numai partea din imobil cuvenita sotului debitor )
Apartamentul este obtinut prin credit ipotecar si nu a ajuns la scadenta si este singurul spatiu de locuit pentru sot, sotie si un copil minor. Am sa caut in codul familiei sa vad ce spune exact acest art.33.
Va multumesc.
v-am relatat mai sus continutul acestui articol ;)
Daca acel contract cu IFN-ul e semnat si de sot, atunci va pot executa apartamentul. Daca nu este semnat de sot, faceti contestatie la executare. In acest caz aveti,deasemenea, sansa ca cererea la OCPI sa va fie admisa. Nu se pot inscrie somatii pe imobile proprietate comuna, pentru o datorie personala a unuia din soti.

Alte discuții în legătură

Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)
E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)
Executor bancar andac andac Am facut o cerere de reesalonare a intregii sume,am primit raspuns telefonic sa depun 10% din suma ca sa se poata face reesalonarea,insa in ce conditii nu ... (vezi toată discuția)