Salut tuturor.
Am o problema cu un IFN, pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca.
De un an de zile aveam infiintata poprire pe salariu, mi se retin in continuare lunar 1/3 din salariu la firma unde lucrez, insa executorul judecatoresc invocand faptul ca IFN-ul considera prea mici sumele retinute si ca au facut cerere (IFN-ul), mi-a trimis somatie pe o suma foarte mare, alta decat cea din titlul executoriu prin care s-a infiintat poprirea, somatie cu inscriere a imobilului proprietate a mea si a sotului la OCPI, lucru care s-a si realizat, am facut plangere asupra inscrierii in cartea funciara, avem termen pe 4 noiembrie. Executorul judecatoresc a spus ca nu poate executa apartamentul si ca a transmis IFN-ului ca nu poate executa imobilul.
Poate cineva sa-mi spuna daca am vreo sansa sa-mi anuleze inscrierea la OCPI
eu consider ca titlul executoriu este infiintat asupra drepturilor salariale si in nici un caz asupra unui drept real imobiliar. Cum pot sa ceara urmarirea silita printr-o actiune in materia unui drept real imobiliar din moment ce clar in contractul de nevoi personale nu am garantat cu apartamentul, ba chiar este expres prevazuta urmarirea bunurilor mobile.
Va multumesc!
Multumesc frumos.
Nu, sotul nu a semnat.
Eu cred ca somatia aceasta avand incluse si penalitati (6.000 lei) nu era cazul sa atinga dreptul de proprietate al meu si, mai ales al sotului. Am luat 3.400 lei credit, cu dobanzi ajungea la 7.800 pe cat este facut si titlul executoriu prin care imi infiintasera poprirea. Motivul invocat, acela ca sumele retinute sunt mici nu cred ca e cel real din moment ce noua somatie (dupa ce un an de zile erau retinute sume) are valoarea de aproape 12.000, penalitatile sunt de 6.000.
Mi se pare aberant sa nu mi se aduca la cunostiinta de acum un an, de la infiintarea popririi salariale care e de fapt suma pe care o cer, si cel mai aberant sa aiba pretentii si sa le si poata inscrie asupra dreptului sotului (Instiintarea inscrierii somatiei venind chiar pe numele sotului din partea OCPI).
Asa se procedeaza, cand se inscrie o somatie de plata pentru o creanta a unuia din soti, se inscrie pe tot imobilul.
Sotul trebuie sa faca o contestatie la executare si sa arate ca imobilul este si proprietatea sa, iar dansul nu a semnat contractul de credit.
Ei ar trebui sa ceara partajul pe calea contestatiei la executare. In procesul de partaj, faceti in asa fel incat sa dovediti ca sotul a avut o contributie cat mai mare asupra imobilului, in asa fel incat partea ce vi s-ar cuveni sa fie cat mai mica, imobilul sa fie atribuit sotului cu obligatia de a va da o sulta. In ziua pronuntarii mergeti si dati declaratie la notar ca ati primit sulta. Asa nu vor avea ce executa din imobil.
Multumesc frumos.
Incredibil ce se poate intampla, sper ca in viitor, copilul meu sa nu treaca prin asa ceva, parintii mei oricum nu s-au confruntat cu asa ceva.
Vai de cei ce se vor mai incurca sa ia credite de la banci.
Buna seara!
Si eu sunt in acceasi situatie, insa cu un partaj judiciar(prin Tribunal) pentru iesirea din indiviziune (succesiunea dupa tatal meu, mostenitoare fiind eu si mama). Daca la tribunal ne intelegem printr-o tranzactie si declar ca am primit sulta, creditorii mei ma pot lua la intrebari in legatura cu banii primiti? (in sensul ca i-am primit si daca i-am primit ce am facut cu ei si de ce nu le-am platit lor creanta?
Multumesc!
E corect?
Lili---lili
As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)