Buna ziua , ma numesc Florin. In urma cu ceva vreme tata a facut un imprumut la banca destul de maricel mama nefiind implicata cu absolut nimic. NU s-a girat pe casa , aceasta fiind pe numele amandorora. In urma cu cateva luni acestia au divortat , mama fiind cea ce a deschis partajul ulterior dupa divort. Din informatiile ce le am tata a primit acasa un plic de la banca cu titlul " Executare silita"! Mamei ii este frica in legatura cu lucrul asta si se intreaba daca banca ar putea avea vre-un drept sa vina sa ia casa , sau sa puna sechestru pe bunurile cumparate pe timpul casniciei acestora. Rog frumos lamuriti-ma in legatura cu asta. Mama este disperata !!!!
da banca poate solicita executarea silita prin urmarire imobiliara asupra imobilului poate inscrie o somatie in cartea funciara insa pentru a putea recurge la vanzare va trebui sa faca contestatie cu partaj potrivit art.493 C.pr. civ . Intrebarea care se pune este daca partajul s-a finalizat ? Daca s-a finalizat si casa a fost data in lotul mamei si aceasta a fost obligata la sulta catre tata , banca poate infiinta o poprire pe sulta dar banca nu mai poate solicita vanzarea imobilului la licitatie . Trebuie sa dai mai multe lamuriri cu privire la situatia in fapt .
Creditorul,cu scopul recuperarii creditului va dispune demersuri pentru executarea silita a debitorului prin poprire drepturi financiare,urmarire bunuri mobile,bunuri imobile
In situatia in care se incuviinteaza executarea silita ,mama dvs poate formula contestatie la executare invocand aspectele mentionate de dvs
Prima infatisare a partajului are loc pe data de 24 a lunii acesteia. In momentul de fata casa este pe numele amandurora. Astept intrebari spre avantajul meu , va multumesc mult de tot pentru ajutor dar este o urgenta
avand in vedere ca in prezent bunul respectiv este un bun comun banca poate cere inscrierea somatiei la cartea funciara ma repet dar nu poate face expertiza si vinde bunul la licitatie decat dupa partajarea bunului ( pe calea contestatiei sau asteapta partajul deja existent pe rol ) daca in urma partajului bunul este atribuit mamei , banca poate infiinta poprire pe sulta pe care va fi obligata sa o achite tatului , insa banca poate infiinta poprire si pe drepturile salariale ale tatalui, nu cred ca banca va solicita executare mobiliare pe bunuri mobile ( cu exceptia unui automobil intrucat vor fi greu de valorificat )
din punctul meu de vedere contestatia la executare reprezinta o cheltuiala in plus atat timp cat legea nu permite ca bunul sa fie vandut ( daca nu a fost ipotecat )
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare
ralu_k23
Buna ziua,
Daca tatal meu a facut in 2006 un credit de nevoi personale fara ipoteca la si nu a mai putut achita rata , iar pe 13.05.2011 s-a emis un titlu ... (vezi toată discuția)