avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara, bun propriu al sotului debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara, bun propriu al sotului debitorului

Buna ziua.As dori o informatie si anume ,mama in urma neplatii unui credit a primit somatie imobiliara, tin sa precizez ca casa este mostenire de la parintii tatalui, prin testament, ea - mama nu este trecuta in acel testament, nu are nimic decat calitate de sotie, nu au construit nimic impreuna. Ce se poate intampla in situatia asta? ei locuiesc impreuna, si a fost un credit de nevoi personale... va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
ContSters157623, utilizator
daca ai fi dat mai multe detalii as fi putut raspunde: ce fel de credit e? care e calitatea mamei in contractul de credit? a fost pus sechestru pe casa?
buna ziua d-le avocat, mama este imprumutant, a fost un credit de nevoi personale, iar tata nici nu a semnat, nici nu are o alta calitate , pe casa nu s-a pus sechestru, dar a primit o somatie imobiliara...
Daca tatal nu a semnat contractul de credit nici in calitate de garant, atunci nu pot fi executate silit bunurile sale proprii, inclusiv acel imobil.

insa, daca banca cere si i se admite o actiune care sa constata ca datoria este comuna a sotilor, in sensul ca a fost un credit luat pentru nevoile obisnuite ale casniciei, ulterior acestei solutii vor putea executa silit bunurile tatalui.
mama nu a folosit banii in scopuri comune, nu a facut imbunatariri la casa, a ajutat o fiica, si banca cui trebuie sa ceara o actiune? tatalui? tata nici nu a stiut de creditul facut de mama pentru o alta fiica....insa ce se poate intampla, nemaiavand o alta locuinta, pot vinde locuinta?as mai dori sa adaug ceva si anume, toate astea nu ar trebui sa le stie si primaria din comuna respectiva, pe raza caruia are domiciliul? a primit o adesa de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara , si in urma unei discutii la tel, mamei i s-a spus ca i s-a inregistrat datoria si atat......este corect? sau s-a procedat corect? va rog sa ne lamuriti , va multumim...
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
ContSters157623, utilizator
Domnule, ce legatura are Primaria cu Oficiul de Cadastrul si publicitate imobiliara? Sunt doua institutii complet diferite.
Daca mama nu figureaza ca si propritar al imobilului, in CF, nu inteleg cum sa inscrie o astfel de somatie.

sunteti sigur ca ne prezentati situatia reala?

In cazul in care e adevarat ce spuneti, tatal trebuie sa faca contestatie la executare .

Alte discuții în legătură

Executare imobil in coproprietate nicollette nicollette sotul meu a luat un credit fara garantii acum 3 ani nu am mai putut plati ,ratele crescand foarte mult am facut o sesizare la opc dar ei nu ne-au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)
Executate silita imobil cu mai multi proprietari Dap1194 Dap1194 O situatie coplicata.....poate pot afla ceva informatii.... In urma cu 12 ani, parintii mei au facut 2 credite pentru un apartament. Tatal meu, a scos un ... (vezi toată discuția)