avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare

Buna ziua,

Daca tatal meu a facut in 2006 un credit de nevoi personale fara ipoteca la si nu a mai putut achita rata , iar pe 13.05.2011 s-a emis un titlu executoriu prin BEJ, in conditiile in care singura proprieatae pe care o are tatal meu face obiectul unei ipoteci a creditului meu, bunul imobil poate face obiectul executarii contractului sau de credit?Eu creditul l-am facut la o alta Banca.Ce pot face?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
ralu_k23, utilizator
mai intai se vor urmari poprii conturile, veniturile salariale si bunurile mobile ale tatalui dvs, in cele din urma daca nu se vor indestula se va urmari bunul imobil, se va scoate la licitatie, banca dvs va veni si ea , de fapt aceasta va fi prima care isi va stinge creanta/ipoteca, si mai apoi daca va mai ramane ceva va veni si banca tatalui dvs .
prioritate are banca dvs, intrucat are inscisa o ipoteca pe imobil iar banca tatalui dvs fiind doar un creditor chirografar va ramane "ultima" in recuperarea creantei.

nu puteti impiedica banca sa faca demersul acesta in recuperarea creantei sale.
daca imobilul este proprietate comuna a tatalui cu mama dvs , atunci banca pentru a putea ajunge la imobil va trebui sa demareze in instanta o actiune de partajare a bunurilor parintilor dvs (care poate dura si 2 ani ) si abia apoi se va indrepta efectiv catre imobil si scoaterea lui la licitatie.
Multumesc si revin cu urmataoarele informatii, daca imi permiteti:

Casa ne-am judecat pentru ea si in urma unei hotrari judecatoresti , dupa plata sultelor, a rams in proprietatea tatalui, acest lucru inseamna ca este in egala masura si a mamei mele?
Tata nu are nici un fel de venit.Se purcede direct la executarea bunul imobil?Cum pot afla executorii de proprieatea tatalui ?

Multumesc din suflet.
daca a fost dobandita in timpul casatoriei este bun comun , deci si al mamei dvs., pe cale de consecinta va aflati in cea de-a doua situatie, cea in care banca va trebui sa ceara instantei partajarea bunurilor in timpul casatoriei, si tot va trebuie sa astepte ca banca dvs sa se indestuleze (pana sa se ajunga aici vor trece cel putin 2-3 ani)
executorii pot obtine aceste informatii de la primarie
cu cine s-a judecat tata pt casa? eu cred ca e bunul propriu al tatalui, mama are un drept de creanta daca din venituri comune s-au platit sultele.
in orice caz, poate il ajutati si dvs sa plateasca, pt ca mai devreme sau mai tarziu se ajunge la executarea silita a casei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns maiami maiami Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ? (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)