Da .
In general acesti "recuperatori " sunt cabinete de avocat , sau societati civile de avocatura , care actioneaza ca mandatar al bancii pentru recuperarea creantei sau punerea in executare a garantiilor.
Acestia scot la licitatie bunurile ipotecate , urmanad ca din pretul obtinut sa fie indestulata mai intai banca , in limita restului de credit ramas neachitat , statul , ceilalti creitori ipotecari sau chirografari , executorul judecatoresc , iar daca mai ramane ceva , vi se restituie dvs.
Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ?
Valorificarea unui bun imobil prin natura sa, nu poate fi dupa dorinta recuperatorului, ci se procedeaza la stabilirea pretului prin folosirea unui raport de evaluare. Valoarea de piata se stabileste in functie de mai multi parametri. Imobilul respectiv se va scoate la licitatie si daca nu este vandut, se organizeaza licitatii, in continuare, dar cu scaderea pretului de pornire cu cca 15% de la o sedinta la alta. Dupa valorificare, se vor indestula banca, cheltuielile de executare si daca ramane vreun excedent, acesta se va orienta catre debitorul caruia i-a fost executata garantia constituita in favoarea creditorului.