avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rog raspuns
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rog raspuns

Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 00:20, 8 Decembrie 2010
Da .
In general acesti "recuperatori " sunt cabinete de avocat , sau societati civile de avocatura , care actioneaza ca mandatar al bancii pentru recuperarea creantei sau punerea in executare a garantiilor.
Acestia scot la licitatie bunurile ipotecate , urmanad ca din pretul obtinut sa fie indestulata mai intai banca , in limita restului de credit ramas neachitat , statul , ceilalti creitori ipotecari sau chirografari , executorul judecatoresc , iar daca mai ramane ceva , vi se restituie dvs.
maiami a scris:

Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ?


Valorificarea unui bun imobil prin natura sa, nu poate fi dupa dorinta recuperatorului, ci se procedeaza la stabilirea pretului prin folosirea unui raport de evaluare. Valoarea de piata se stabileste in functie de mai multi parametri. Imobilul respectiv se va scoate la licitatie si daca nu este vandut, se organizeaza licitatii, in continuare, dar cu scaderea pretului de pornire cu cca 15% de la o sedinta la alta. Dupa valorificare, se vor indestula banca, cheltuielile de executare si daca ramane vreun excedent, acesta se va orienta catre debitorul caruia i-a fost executata garantia constituita in favoarea creditorului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)