avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita; mai multi creditori
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita; mai multi creditori

Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde.
Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei firma de recuperare. In afara de asta pe extrasul cf mai apar 3 somatii facute de executori pentru plata altor datorii.
Se poate vinde la licitatie acest imobil chiar daca prioritate are firma de recuperare si numai pentru ea vor ajunge banii?
Ce se va intampla cu executorii ceilalti ? isi vor ridica somatiile daca va exista un client care sa-l cumpere ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:51, 2 Ianuarie 2012
Daca se va vinde la licitatie ,pretul obtinut se va distribui intre creditorii inscrisi la masa credala intr-o anumita ordine si cuantum , in cazul in care suma nu este indestulatoare pentru satisfacerea tuturor creantelor. vezi disp. art. 563 cod procedura civila
Intai se va indestula creditorul care are garantia ( ipoteca), apoi, dc mai ramane ceva, creditorii ceilalti ( chirografari).
De obicei insa, suma de adjudecare nu acopera nici creditul ipotecar, asa ca debitorul ramane dator cu restul.
Multumesc pentru raspunsuri. Dar sunt 2 diferite. Deci ia firma de recuperari tot si sa zicem ca scap de ea iar ceilalti nimic si eu le raman lor datoare, sau iau fiecare cate o particica si eu raman datoare cu restul catre toti ?
In caz fericit se va indestula creditorul care are ipoteca, fata de restul, ramaneti datoare.
Vandut la licitatie, pretul obtinut pe ap e destul de mic si e posibil ca nici creditorul ipotecar sa nu se indestuleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns maiami maiami Daca un bun ipotecat ajunge la recuperatori ei il pot vinde cu cat vor ? (vezi toată discuția)
Executare silita constantin17 constantin17 Se scoate la licitatie 1/2 dintr un imobil pentru o datorie cesionata la o firma de recuperare de catre un executor judecatoresc exista si o ipoteca bancara cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)