avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate gabryellady

Activitate gabryellady

Răspuns la discuția Obtinere certificat nastere
In actele din israel scrie la locul nasterii simplu:romania.la maternitate am vorbit si mi-au spus ca ei sunt obligati sa tina arhiva din ultimii 30 de ani.daca am intrebat mai multe detalii mi-au spus ca nu se furnizeaza prin telefon sa merg personal si automat mergand personal am nevoie de procura.este un perpetuum mobile si multa,multa birocratie!primul drum cred ca va fi la arhiva evidentei populatiei.va multumesc pentru raspunsuri si o sa scriu ce am rezolvat in caz ca mai are cineva nevoie de indrumare intr-o situatie similara!
Răspuns la discuția Obtinere certificat nastere
Eu sunt cetatean roman,el nu.cei care emigrau in palestina pe vremea aceea erau obligati sa renunte la cetatenia romana,deci parintii decedati presupun ca au renuntat la cetatenie ca sa poata emigra.de aici si lipsa actelor si a informatilor despre trecut.problema e ca el nu poate veni in Romania decat pentru putin timp deci eu va trebui sa rezolv aceste acte in lipsa lui.stiu ca o sa pot face asta numai cu procura dar ideea era ca nu stiu unde sa merg prima data:la maternitate,la primaria sect 2 , la directia generala de evidenta a populatiei sect 2 sau la directia generala de evidenta populatiei a municipiului unde au arhiva.va multumesc pentru raspuns astept parerea dumneavoastra dupa aceste lamuriri.am uitat sa precizez ca nu avem nici un act,tot ce stim este de la o matusa batrana si bolnava pe memoria caruia nu stim cat ne putem baza(din pacate!!!)
Buna ziua.am si eu o problema.sper sa gasesc raspuns aici la dumneavoastra!!!
Viitorul meu sot este nascut in Bucuresti in anul 1968 intr-o familie mixta crestin-evreu.In anul 1972 parintii sotului au emigrat in israel si au locuit acolo in prezent fiind decedati.Eu si viitorul meu sot vrem sa ne casatorim in Romania si avem nevoie de certificatul de nastere pe care nu stim de unde sa-l solicitam.Parintii si rudele nu ne pot da detalii despre acte lui pentru ca parte nu mai exista si o parte nu stiu nimic.In principiu tot ce stim este ca s-a nascut la fosta maternitate Emilia Irza si ca au locuit inainte de plecare undeva in sectorul 2.mai multe detalii nu stim asa ca va rog ajutati-ne macar sa putem stii unde sa incepem cautarea!!! Va multumesc anticipat!!!
credeti-ma d-na Stancu ca nu am de ce sa va mint....cred ca nu are rost sa dau nume de-ale colegilor dumneavoastra de breasla,problema e ca eu nu-i acuz pe dansii ci situatia mea este problema.toti mi-au spus ca trebuie studiate dosarele iar pt a le ridica de la arhiva judecatoriilor unde sunt au nevoie de imputernicire din partea mea.iar eu sunt in imposibilitatea de a imputernici pe cineva din cauza actelor expirate.am intrebat pe unul din avocati daca poate imputernici mama mea dar mi-a raspuns ca doar sotul meu ar putea insa acesta a refuzat din motive personale.daca cineva cunoaste sau vreunul din avocatii acestui forum se incumeta sa ma ajute sunt dispusa sa inchei un contract de asistenta juridica pt ca sincer vreau sa-mi rezolv aceasta problema.va multumesc!!!
cand este vorba de viata si viitorul unui om cred ca se lasa deoparte totul ....chiar si criza.eu sunt dispusa sa platesc inca un avocat(ar fi al patrulea) dar numai sa fiu sigura ca primesc un raspuns edificator.mentionez inca o data ca nu sunt in tara,am actele expirate si nici o posibilitate de a da imputernicire cuiva sa ma reprezinte.aceasta fiind situatia astept raspunsurile dumneavoastra....multumesc!!!
si totusi eu nu stiu ce concluzie sa trag....pedepsele se cumuleaza sau se executa cea mai mare? sau nu se poate trage nici o concluzie fara studierea mai amanuntita a dosarelor???
am gresit la prima hotarire data este noiembrie 2002 si nu 2006.scuze....
scuze,nu refuz sa vin cu amanunte si nici nu am fost retinuta...cautam o cale de a atasa aici copii de pe cele doua extrase poate asa reusiti sa va lamuriti dumneavoastra si apoi sa ma indrumati si pe mine ce este mai bine de facut!asadar am sa redau aici cele doua extrase binenteles cu omisiunile de rigoare
1.extras din hotarirea penala nr...../noiembrie 2006
condamna pe inculpat....la 2ani inchisoare in baza art 289 al.1 c.p.,41 al.2-42 c.p.,33 lit a c.p.In baza art 291cp 41 al2c.p.,42 c.p.,33 lit a c.p. condamna pe ac. inculpat la 3ani inchisoare.In baza art 215 al 1 c.p.,41 al2 c.p.42 c.p., 33 lit a c.p. condamna pe ac inculpat la 4ani inchisoare.In baza art 34 lit b c.p.,executa pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare cu art 71-64 c.p. obliga pe inculpat la plata sumei de 403.168.733lei despagubiri civile
2.extras din hotarirea penala nr....../decembrie 2002
in baza art 334 c.p. schimba incadrarea juridica a faptei din art 288 al.1,2 si 291 cu art.33 a si 41-42 c.p. in art 290 cu art.33 a si art.41-42 c.p.
condamna pe inculpat in baza art.290 cu aplic. art.33 lit.a c.p. la 7luni inchisoare.In baza art.215 al.1si2 c.p. cu art.33 lit.a c.p. condamna pe ac inculpat la 3ani inchisoare.In baza art.34 c.p. inculpatul va executa pedeapsa de 3ani inchisoare,aplica art.71-64 c.p.
admite in parte actiunea civila si obliga inculpatul la 5.000.000lei cu titlu de credit bancar si dobanzile aferente si legale pana la data procedurii falimentului partii civile.
sper ca redactarea celor doua extrase sa va lamureasca.inca o data va multumesc pt atentia acordata
multumesc d-ului mediator si d-ului avocat.asa cum precizam mai sus astept raspunsul celui de-al patrulea avocat si in functie de acesta si lamuririle dumneavoastra am sa iau o decizie.in ceea ce priveste onorariile avocatilor consultati credeti-ma ca atat cat mi s-a solicitat am achitat.dar nici unul nu a putut sa-mi raspunda de ce pe site-ul politiei romane unde figurez la "urmariti" in dreput meu apare termenul de 7ani.de aceea v-am intrebat daca se cumuleaza sau se executa pedeapsa cea mai mare.in cazul in care raspunsul avocatului este negativ in sensul ca din diferite motive(este f.ocupat,nu e din Bucuresti,etc) nu ma poate reprezenta am sa revin in paginile forumului dumneavoastra cu rugamintea de a-mi recomanda un avocat.
in primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au raspuns apelului meu.am sa incerc sa raspund tuturor nelamuririlor pt a ma putea lamuri dumneavoastra pe mine.
1.asa cum am specificat eu nu eram in tara dar citatiile la cele doua procese au ajuns pe adresa fostului meu sot care din pacate nu m-a anuntat de absolut nimic.
2.in ceea ce priveste fapta(faptele)am sa incerc sa detaliez cat se poate in limita pastrarii anonimatului:am detinut o functie de conducere in cadrul unei banci care a intrat in faliment.odata cu intrarea in procedura de faliment s-a emis o circulara in care se specifica ca toate persoanele care au avut dreptul de a acorda credite(inspector credite,director)nu au voie sa paraseasca postul pana la recuperarea integrala a creditelor acordate.recunosc ca printre dosarele aprobate de mine erau si "cateva" inexigibile si de aici teama de consecinte.ulterior am aflat ca absolut tot ce nu s-a recuperat din creantele sucursalei condusa de mine mi-au fost imputati.
3.am fost intrebata aici la care din cele doua instante s-a retinut art 33 lit.a c.p. iar raspunsul este la ambele hotariri judecatoresti
4.in privinta consultarii unui avocat deja am facut-o iar dilema mea este ca am primit raspunsuri diferite.iar in momentul confruntarii raspunsurilor mi s-a spus ca poate s-a gresit din cauza neputintei analizarii dosarelor in schimbul celor doua extrase din hotaririle judecatoresti.si aici intervine problema cea mai mare pt ca nu sunt in postura de a da imputernicire niciunei persoane deoarece toate actele imi sunt expirate.
asa cum vedeti situatia mea este "putin" cam complicata si de aceea am apelat la parerile forumului dumneavoastra, in speranta ca ma veti putea lamuri .......va multumesc!!!